avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate tecson11

Activitate tecson11

Buna ziua,sotia urmeaza sa nasca ,la un spital,maternitate, de stat,din Romania,spital in care a fost internata,timp de cateva zile,ocazie cu care am constatat ca nu exista oficial ore de vizita la acel spital.Disparitia orelor de vizita ,banui ca a avut loc din cauza covidului+starea de alerta.Problema este ca ,nasterea ,oricum ar decurge,bine sau rau,este un eveniment la care,viitoarea mamica,are nevoie sa vada si sa-i fie aproape ,persoanele dragi.....Faptul ca ,in conditiile in care,starea de alerta cu consecintele ei,a incetat,sunt putine cazuri de covid,in momentul de fata,si se pot lua niste masuri,ca in orice alt spital(botosei,halate,manusi,etc,pentru vizitatori),mi se pare o tiranie fara margini,interzicera vizitelor si ,intreb,care este cadrul legal,pentru aceasta aberatie??Da,este un efort pentru spital,sa permita vizitatori,dar totusi,trebuie facut,pentru ca altfel,viitoare mamica ,este ca la puscarie,si acest fapt,poate contribui la o stare foarte porasta de spirit sau depresie....Intrebarea este,cum poate un spital de stat sa faca asa ceva ,mai ales ca pandemia s-a terminat oficial,mai ales ca acest gen de interdictie,anume interdictia totala a vizitelor,aduce a lipsa de constitutionalitate...?
Răspuns la discuția Modificare contract de munca.
Multumesc!
Răspuns la discuția Modificare contract de munca.
Mai babeste si mai clar ,in urma refuzului semnarii actului aditional ,concedierea ar fi nelegala, in cazul acesta adica nu ar fi conform dispozitiilor legale..? Scuze de insistente si multumesc de raspunsuri.
Răspuns la discuția Modificare contract de munca.
Adica...? va rog mai pe intelesul unei persoane care nu prea a avut de a face cu legea..? :)
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Modificare contract de munca.
Dar legal ,nu va putea desface contractul de munca daca refuz sa semnez? adica nu va putea lua deciazia asta in stilul : My way or the highway..? adica sa ma oblige..
Buna ziua,de curand ma confrunt cu o problema,conducerea firmei la care lucrez a decis sa modifice programul de lucru normal ,pe un singur schimb in program de lucru in ture, acest fapt afecteaza mai multe aspecte ale vietii mele de dupa servici printre care si posibilitatea frecventarii cursurilor unei scoli ,la care sunt inscris.
In cazul in care voi refuza semnarea actului aditional,ce se va intampla?
Conform codului rutier nu aveti voie sa blocati accesul spre garaje,curti si alte cele,drept urmare nu aveati dreptul sa parcati acolo,nici sa stabiliti dvs cat stati,proprietarul stabileste cand vrea sa iasa cu masina,nu altcineva,la solicitarea lui de a parasi locatia ar fi trebuit sa va cereti scuze si sa plecati fara sa-i mai spuneti cat va mai dura impozitia dvs asupra drepturilor sale,sunt satul de oameni care au impresia ca pot sfida drepturile altora in trafic,si doar pentru ca lasa masina pe avarii e in regula......cauta un loc unde poti sa lasi masina fara sa incurci si mergi pe jos ca nu iti cade nimic daca te deplasezi pe jos 500m....Sa fi fost invers cum ati fi gandit...?Poate aparea o urgenta si saracu' om ar fi trebuit sa stea dupa ...(as scrie si adjectivele de rigoare dar vreau ca mesajul sa fie publicat) cel ce si-a lasat cu nesimtire masina in fata portii.....Asa ca nu dvs decideti cand proprietarul unei curti iasa cu masina de acolo!
Răspuns la discuția Casarea obiectelor de inventar
Respectivul proces verbal cu cine il fac.....? cu mine insumi......? trebuie semnat de cineva oficial.....?ce fac cu obiectul ce-l scot din functie trebuie sa-l tin in continuare pe inventar sau pot sa il arunc ?
...dupa cat timp se considera amortizat de ex .un aparat de masura...?
Buna ziua,va rog sa ma ajutati... pentru intreprindere individuala, care este procedura de casare a obiectelor de inventar de genul scule de mana,scule electrice
, aparate de masura si alte obiecte cu valoare destul de mica.....care este durata de viata prevazuta de lege a acestor obiecte....e corelata cu ceva certificat de garantie oferit de producator?Daca exista ceva articol din lege ce prevede o durata de folosinta pt aceste obiecte,la expirarea duratei pot sa le arunc, dau de pomana etc... si trec in registru de inventar valoarea iesirii ....care poate fi si zero? Dar in cazul in care se defecteaza dupa perioada de garantie...?Si ar mai fi o problema........am nevoie pt activitate niste rafturi si dulapuri in atelier dar nu am ca domeniu de avtivitate confectii metalice dar vreau sa construiesc eu rafturile si dulapurile respective(fiind adeptul metodei do it yourslef)si sa deduc materialele din care le fac.(electrozi suruburi,tabla, teava....etc)Cum procedez?
Trec pur si simplu in registru de plati materialele si apoi raftrurile in registru de inventar?
Multumesc anticipat

P.S. Pentru raspunsuri va rog daca se poate sa oferiti si baza legala.
Răspuns la discuția Plati pentru PFA
nu doresc sa beneficiez retroactiv,ceea ce vroiam sa spun este ca :sunt taxat pe acea perioada cand nu am avut venit dar in acea perioada ,daca as fi racit sau as fi avut nevoie de asist. medicala nu as fi beneficiat de ea in aceleashi cond. ca shi restul asiguratilor .Practic mi se cer bani pentru nishte servicii la care nu am avut acces.(daca m-as fi dus la spital as fi fost neasigurat shi ar fi trebuit sa platesc)Cat despre posibile boli ce poa sa apara subit, eu sunt in evidenta medicului de familie cu tot ce am avut.....plus ca in anii lucrati am nevut nevoie de foarte putine ori de servicii medicale......cateva raceli.....numai.......
Asa ca mi s-ar fi parut logic sa nu trebuiasca sa platesc pe 1 an shi ceva cat am fost descopreit....ci doar la zi sau cu vreo 2-3 luni in urma....sa zicem........asa ar fi fost acceptabil....Dar sa acumulez datorie cat nu lucrez pentru o chestie de care nu beneficiez.....e aberant....Revin la analogia cu asig auto.....2 ani nu umblu cu masina ca n-am asigurare dar cand ma duc sa inchiei asig platesc de acum in colo nu mi se cer bani retroactiv.....iar in caz de accident e valabila asig shi dupa 24 de ore....Inca o nelamurire ar fi shi diferenta dintre un angajator oarecare si PFA care are acum statutul de angajator......
V-as ruga foarte mult sa-mi spuneti care sunt articolele din lege ce vizeaza problema mea..
Multumesc anticipat.