avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate nicole86

Activitate nicole86

Răspuns la discuția Beneficiez de somaj sau nu?
De la 01.07.2006 pana in 20.12.2010 am fost lucrator comercial la un magazin alimentar si de acolo am intrat in somaj si acum am gasit de lucru cu contract cu o ora pe zi cum spuneam mai sus.
vreau sa stiu daca mai pot beneficia si de somaj si sa lucrez partime.
Buna ziua,am si eu o nelamurire.
Daca am contract de munca cu o ora pe zi si 150lei salar mai pot lua somaj?
Mentionez ca inainte am lucrat cu norma intreaga si de acolo m-a dat in somaj.
Va multumesc!
In primul rand vreau sa multumesc celor care mi-au raspuns.
Am fost personal si am depus o sesizare la ANAF si una la tribunal(litigii de munca)si am primit raspuns de la ANAF au zis ca nu este de competenta lor,iar in instanta sunt chemata pe 11ian2011.
Eu nu mai inteleg nimic sincer nu stiu daca se va rezolva ceva asa legi avem in tara asta.#-o
Patronul sunt sigura ca nu se va prezenta in instanta.
Va rog mult sa ma mai ajutati cu un sfat.
Imi cer scuze ca insist,se poate face o sesizare la itm si online?daca da la ce adresa?
Am fost la casa de pensii si am primit un raport cu stagiul de cotizare,in care apare ca ar fi platit.
Stiu ca patronul depune toate declaratiile lunar si banii apar ca au fost retinuti inclusiv pe statul de plata (care nu ni-l da la semnat)apare toate contributiile retinute dar banii nu au fost virati.
Buna seara
Lucrez la o firma si de curand am aflat ca angajatorul nu mi-a platit contributiile(somaj,pensie, asigurari de sanatate).Am carte de munca si a fost platit o perioada dar acum nu stiu exact de cand nu a mai platit,am aflat de la medicul de familie ca nu mai sunt asigurata.
De unde as putea afla ce perioada este neplatita?(de la finante nu mi-au spus nici de la itm)si ce pot sa fac in cazul asta?
Firma e in prag de faliment si mi-e frica,ca se va inchide si eu nu voi beneficia nici de somaj.
Răspuns la discuția contributii sociale
nu imi imaginez ca platesc de placere,dar din moment ce si-au deschis o firma si au niste angajati atunci normal ar fi sa le plateasca,pt ca, contractul indivual de munca a fost inregistrat la itm si s-au facut platile o perioada.
deci ce sa inteleg ca nu-i va obliga nimeni sa platesca??
dar daca societatea este declarata insolventa si totusi are angajati atunci este scutita de la plata taxelor?
exista lege care sa-i oblige pe patroni sa plateasca pt. angajati contibutiile sociale?daca se face sesizare la itm ce masuri se iau?
se poate ca o societate comerciala sa nu plateasca contributiile sociale pt angajati?
si nimeni sa nu se sesizeze?!:O