nicole86 a scris:
exista lege care sa-i oblige pe patroni sa plateasca pt. angajati contibutiile sociale? [...]
iar
Iulian Manea a raspuns:
[...] Va imaginati ca patronii platesc de placere?
Intrebarea mea, retorica, se refera la faptul ca e de domeniul evidentei ca obligatia platii unor impozite se stabileste prin lege si nu e lasat la bunul plac al unora sau altora. Ceea ce nu inseamna, asa cum am remarcat in comentariul urmator, ca intotdeauna legea se ridica la nivelul a ceea ce asteapta cetatenii de la ea.
nicole86 a scris:
nu imi imaginez ca platesc de placere,dar din moment ce si-au deschis o firma si au niste angajati atunci normal ar fi sa le plateasca,pt ca, contractul indivual de munca a fost inregistrat la itm si s-au facut platile o perioada.
deci ce sa inteleg ca nu-i va obliga nimeni sa platesca??
dar daca societatea este declarata insolventa si totusi are angajati atunci este scutita de la plata taxelor?
La fel ca atunci cand ati deschis subiectul si acum puneti intrebari la care raspunsul nu se poate da decat intr-un mod foarte amplu, ceea ce nu se face intr-un topic pe forum.
Cred ca este mult mai bine sa prezentati situatia concreta cu care va confruntati si interlocutorii vor putea oferi solutii la obiect.