avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 5 luni de continuitate in cartea de munca pierdute .
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

5 luni de continuitate in cartea de munca pierdute .

Buna ziua,

Angajatorul meu ,m-a scos in somaj din 7noiembrie 2009, dar nu a platit contributia la fondul de somaj pe cateva luni si nu a depus declaratiile . A reusit sa plateasca si sa depuna declaratiile in luna martie 2010 . Eu nu mi-am putut depune actele pt obtinerea indemnizatiei de somaj . Din acest motiv doresc sa fac un demers mai bine spus o plangerre catre organele abilitate , pentru cele 5 luni de continuitate in cartea de munca pe care l-am pierdut. Unde ma pot adresa si cui ?

Cu multumiri .
Carmen Cucu


Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 09:04, 14 Aprilie 2010
Acele 5 luni de zile nu cred ca se mai poate recupera , insa daca-l actionati in njudecata veti obtine daune materiale pentru fapta savarsita.
Va multumesc .
Din pacate eu sunt somera si nu imi pot permite sa -l actionez in judecata si nici nu stiu daca as avea vreo sansa de a castiga .

Va multumesc inca o data,
Carmen Cucu
Aveti sanse de castig ... intrucat din vina angajatorului nu ati putut lua somaj incepand cu data incetarii c.i.m.
Art. 111. - Încălcarea de către angajator a obligaţiilor prevăzute la art. 26 alin. (1) şi la art. 27, constând în sustragerea de la obligaţia privind plata contribuţiilor la bugetul asigurărilor pentru şomaj, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.
Art. 112. - Reţinerea de către angajator de la salariaţi a contribuţiilor datorate bugetului asigurărilor pentru şomaj şi nevirarea acestora în termen de 15 zile în conturile stabilite potrivit reglementărilor în vigoare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 6 luni sau cu amendă.

Art. 113. - Constituie contravenţie următoarele fapte:@
c) nedepunerea lunară a declaraţiei prevăzute la art. 21;

Art. 116. - (1) Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevăzute la art. 113 se realizează de organele de control ale Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi de către alte organe care, potrivit legii, au dreptul să efectueze control.

Nu angajatorul este vinovatul principal, angajatorul este un "profitor" al lipsei de responsabilitate din partea institutiilor statului.

Vina principala o au organele de control ale statului care, prin neglijenta atributiunilor legale, a permis angajatorului sa acumuleze datorii iar dv. v-a creat un prejuduciu major si v-a lipsit de dreptul la protectie sociala (sau l-a amanat).
Consider ca institutiile statului trebuiesc trase la raspundere si sa va acorde reparatii materiale si morale.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza daca firma angajatoare nu plateste taxele catre stat liviana_84 liviana_84 Buna seara ! Numele meu il stiti si sunt o abonat a site-ului dvs.In data de 6-7 martie am apelat la dvs cu o problema a unei cunostinte si va sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Angajator in insolventa, probleme la somaj danusia1982 danusia1982 pe 7 noiembrie 2011 am terminat concediul de crestere al copilului. firma la care am lucrat intre timp a intrat in insolventa de plata. m-am adresat celor de ... (vezi toată discuția)
Societate cu capital strain; abandonata de patron in timp ce aveam cim suspendat pentru crestere copil 2 ani danieladulgheru danieladulgheru Buna ziua. Am si eu o intrebare,am intrat in pre si post natal si din acel moment patronul(cetatean strain) nu a mai platit compensatiile salariale niciunui ... (vezi toată discuția)