avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Neplata catre c.a.s. de catre angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Neplata catre c.a.s. de catre angajator

Buna seara,

Sunt angajata la o companie, recent am aflat ca patronul nu achita contributiile la stat.As dori sa stiu daca pe viitor voi fi obligata sa achit aceste contributii in cazul in care ma voi angaja la alta firma.In ce mod ma afecteaza pe mine ca si angajat acest fapt?Spre exemplu daca vreau sa ma operez intr-un spital de stat va trebui sa platesc pentru serviciile medicale?

Va multumesc,
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 5 Decembrie 2010
nefiind contributiile platite, nu aveti asigurare de sanatate. nici de somaj, nici pensie (decat stagiu).
Atat timp cat sunteti angajat la o firma care nu plateste contributiile nu beneficiati de asigurari de sanatate si somaj. Dupa angajarea la alta firma unde se plateste beneficiati de asigurari de sanatate si, in functie de momentul cererii, de somaj.
In situatia mentionata,daca doriti sa realizati interventie chirurgicala,urmeaza sa soportati c/v investigatii+tratament
Si daca pe viitor ma angajez la o alta firma trebuie sa platesc eu ce nu au platit acesti angajatori?acele contributii?
Daca va angajati la alta firma nu trebuie sa platiti dvs. contributiile neplatite de angajator.

Alte discuții în legătură

Neplata de catre angajator a datoriilor fiscale - consecinte pentru angajati gabi_2015 gabi_2015 Buna ziua, Firma la care lucrez legal cu contract de munca pe perioada nedeterminata are restante la plata datoriilor fiscale (TVA, contributii angajator si ... (vezi toată discuția)
Insolventa/conturi blocate/persoana neasigurata marinaconstantinoiu marinaconstantinoiu Buna ziua, As dori sa prezint pe scurt un caz al unor angajati ai unei societati aflate acum in insolventa, de aproape o luna. Firma a avut conturile blocate ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a platit contributiile nicole86 nicole86 Buna seara Lucrez la o firma si de curand am aflat ca angajatorul nu mi-a platit contributiile(somaj,pensie, asigurari de sanatate).Am carte de munca si a ... (vezi toată discuția)