avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate iulia2407

Activitate iulia2407

Art. 143 din legea 85/2006
(1) Constituie infractiunea de bancruta simpla si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda neintroducerea sau introducerea tardiva, de catre debitorul persoana fizica ori de reprezentantul legal al persoanei juridice debitoare, a cererii de deschidere a procedurii in termen, care depaseste cu mai mult de 6 luni termenul prevazut la art.27.
Daca parintii mei au mai dat cate un ban, una alta, ultimii bani dati la fisc fiind in septembrie a.c. si din luna iunie au suspendat firma, se pot incadra la acest articol??
Multumesc,
Cum se poate anula o procura facuta de cineva care este plecata foarte departe si nu poate ajunge in Romania sa mearga la notar? Trebuie neaparat sa fie prezent in tara sau poate trimite din tara in care este, mergand acolo la notar o anulare a procurii initiale?
Cu persoana care a fost imputernicita cum se procedeaza sa i se aduca la cunostinta ca nu se mai ocupa de bunurile respective?
Va multumesc,
Sincer, situatia mea cred ca a mai fost intalnita de catre specialistii acestui site, Din pacate o firma mica, care nu stia in ce intra si cum sa procedeze a ajuns prea tarziu sa ceara sfaturi. Eu stiu si ca statul acum lupta sa isi incaseze banii de la datornici, insa vreau sa stiu daca exista vreo sansa ca in situatia mea sa decida tribunalul ca nu avem cu ce plati si sa se rezolve asa si nu in ultimul rand raportul beneficiu/risc daca introducem procedura de faliment.
Un alt subiect pe care l-am deschis aici pe forum este daca "firma a fost data in judecata la sfarsitul anului 2009 si inca dureaza acest proces, legea ne da dreptul sa intram in faliment atata timp cat nu s-a luat o hotarare judecatoreasca pana acum, urmand prin noiembrie un alt termen si sa vedem daca si atunci se va pronunta"?
Poate ca de maine vor vedea si altii acest subiect si putin cate putin reusesc sa iau o decizie cam ce sa facem cu aceasta firma si cat mai repede posibil.
Se poate sa-mi spuneti cateva art. din aceasta lege de care ma pot lega, v-as fi recunoscatoare , sau trebuie sa citesc toata legea sa vad unde ma incadrez?
Ma puteti ajuta sa aflu raspunsul corect?Va pot explica situatia firmei in acest moment, poate asa va dati seama ca si consilier juridic daca se poate sau nu,
Cu stima,
Va rog sa-mi spuneti daca o firma actionata in judecata in anul 2009 la sfarsit si suspendata in luna iunie a acestui an, poate intra in procedura de faliment acum? Inca se mai judeca dosarul, sentinta finala posibil sa fie pe la sfarsitul lunii noiembrie.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Iulia
Penalizarile sunt asa de mari deoarece suma initiala a fost mai mare si au mai achitat din ea cate 1000 lei, chiar si 5000 lei in luna septembrie, insa nu scad deloc datoriile si nu mai au nici sanse la banca sa se imprumute sa achite acolo.
Sincer, vreau sa stiu daca cineva a trecut prin aceasta situatie si a scapat de datoriile la fisc daca a introdus procedura de faliment. Nici nu vreau sa ma gandesc ca parintii mei or sa plateasca in vreun fel cu bunurile proprii si anume casa.
Doamna Bostina,

Va multumesc pentru incurajari si sper din tot sufletul sa se rezolve cumva pe bani mai putini, Referitor la acest art. din lege, ce va pot spune este ca nu cred ca se incadreaza la nici una din litere doar daca se considera in vreun fel, faptul ca ei dadeau mereu actele la ITM, fisc, adica acea contabila tinea in continuare evidenta, depunea declaratii, muncitorii existau pe firma, uneori mai munceau pe ici pe colo ca sa mai ia un ban, insa noi trebuia sa le platim impozitele la stat chiar daca ei nu isi primeau banii. Parintii nu au avut deloc bani sa plateasca si nici nu stiau ce sa faca. Timpul trecea si asa au ajuns cu aceste datorii. Plus ca asa cum v-am spus de prima data exista si acest proces in instanta.
Sincer, nu vreau sa ma descurajez, insa intreb si simt ca nimeni nu poate spune ca exista sanse de 100% sa scapi de aceste datorii, sau ca parintii mei nu risca sa le ia casa, insa va intreb din experienta vasta a dvs, cam care sunt sansele daca angajam lichidator in zilele noastre cand statul oricum vrea sa-si ia banii si nu mai conteaza pe cine ataca sau obliga la plata datoriilor?
Am incerca sa ne imprumutam la banca, macar sa platim baza de 7000 lei, daca am stii ca se termina totul si apoi putem da mai putini bani la acele penalizari, insa ne temem foarte mult, ca deja suntem foarte datori si pentru acest proces.
Doresc sa va spun ca firma este din Prahova, eu sunt in Bucuresti si totul se complica...din aceasta cauza sunt si asa debusolata!
Cu consideratie,
Parintii mei nu au avut posibilitatea sa le plateasca deoarece firma mergea foarte prost si ei dadeau bani contabilei sa mai plateasca diverse, insa nu stiau despre ce e vorba si cum sta treaba cu fiscul. Nu spun ca aceasta contabila este de vina, insa cand se duceau sa se intereseze cat au de plata, toti spuneau sume mai mici, ei mai dadeau cate un ban si tot asa, niciodata nu se lichida acea baza de la care plecau penalizari, ca practic penalizarile ne onoara pe noi nu suma in sine.
Noi vrem sa platim ca sa scapam insa suma este extrem de mare acum si ne intrebam daca intra-adevar platim acea baza de 7.000 lei, se mai percep penalizari sau nu, si ce se mai intampla dupa!
Oricum apreciez raspunsul direct si sincer.



Va multumesc pentru raspuns!
Incerc sa aflu cam in ce consta introducerea falimentului. Eu stiu si cred ca s-a lucrat cinstit, acum..ce a facut contabila numai ea stie, insa banuiesc totusi ca a fost corecta. Pe firma aceasta au fost facute doar cateva tranzactii, facturi mici, Firma a fost una mica, insa cu o gresita administrare din partea parintilor care nu se pricep la asa ceva, am ajuns datori la stat si cu acest proces. Specific ca nu din rea vointa s-a ajuns aici, ci din multe tepe date la locul unde prestau serviciile si care s-au adunat.
Va ocupati si de insolventa firmelor? Cam care este onorariu pentru aceasta procedura?
Cu stima,
Buna seara,
Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece nu au platit de foarte multa vreme. Cei 7.000 lei sunt datoria de baza la care s-au calculat penalizarile. Daca platesc cei 7.000 lei nu mai cresc penalizari? Daca raman cei 23.000 lei pot da 200-300 lei/luna si in ani de zile sa scape de fisc? Mentionez ca firma acum este suspendata de cateva luni.
A doua problema: in anul 2008, luna martie au semnat un contract cu o persoana fizica pentru prestari servicii si acesta a dat firma in judecata. Inca nu stim raspunsul final, insa omul are foarte multi bani si a platit experti sa spuna ca el etc, ca in Romania si acum ne temem ca o sa castige si cere o suma foarte mare iar noi pe firma nu avem nimic. Ce se poate intampla? Parintii mei nu au bani sa plateasca nici la fisc si nici lui, mai ales ca nu au nimic pe firma.
Astept un raspuns cat mai clar si sfaturi cu ce am putea face in continuare.
Va multumesc frumos!