avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Daca firma este in litigiu, poate intra in procedura ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Daca firma este in litigiu, poate intra in procedura de faliment?

Va rog sa-mi spuneti daca o firma actionata in judecata in anul 2009 la sfarsit si suspendata in luna iunie a acestui an, poate intra in procedura de faliment acum? Inca se mai judeca dosarul, sentinta finala posibil sa fie pe la sfarsitul lunii noiembrie.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Iulia
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:17, 1 Noiembrie 2010
Daca se incadreaza in cerintele legii 85/2006 privind procedura insolventei, cu siguranta da.
Se poate sa-mi spuneti cateva art. din aceasta lege de care ma pot lega, v-as fi recunoscatoare , sau trebuie sa citesc toata legea sa vad unde ma incadrez?
Ma puteti ajuta sa aflu raspunsul corect?Va pot explica situatia firmei in acest moment, poate asa va dati seama ca si consilier juridic daca se poate sau nu,
Cu stima,
Va sfatuiesc sa cititi cap III privind Procedura art. 26-134 insistand pe art. 36. Pentru problema dvs. trebuie sa luati legatura cu o persoana specializata pe acest segment de drept , pentru a va evalua situatia in mod concret.
Deschiderea procedurii insolventei nu are legatura cu nici un alt lititgiu !
Deci se poate .
Daca reprezentati soc debitoare iar procedura se deschide la cererea acesteia atunci pe langa cerere trebuiesc depuse si actele prevazute la art 28 din lege 85/006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 36 din lg insolventei ContSters22096 ContSters22096 care este semnificatia exacta a acestui text? va expun pe scurt o speta: 2 soc comerciale sunt in litigiu (pretentii); impotriva societatii parate se ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru si timbru judiciar crisad crisad Pentru o contestatie la deschidere procedura insolventa, pentru o pretinsa creanta de peste 100.000 RON, trebuie achitata taxa judiciara de timbru de 120 RON ... (vezi toată discuția)
Deschisa procedura insolventei. in baza art. 36 din legea nr. 85/2006 se suspendã judecarea exuser exuser As avea si eu nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea speta: la data de 15.09.2011 SC X SA deschide la judecatorie o actiune avand ca obiect somatie de ... (vezi toată discuția)