avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate yo686

Activitate yo686

In urma unei expertize tehnice a unui accident ce a avut loc intr-o intersectie dintre o "alee printre blocuri" - strada mai ingusta si o strada, fara indicatoare, marcaje rutiere sau alte metode se semnalizare s-a constatat ca autoturismul ce iesea din zona rezidentiala trebuia sa acorde prioritate tuturor autoturismelor.

Cum se stabileste prioritatea si titulatura de zona rezidentiala daca nu exista absolut nici un indicator sau marcaj sa specifice acest lucru?
De ce o strada devine principala daca nu exista nici un indicator de prioritate sau acordare a prioritatii?
Răspuns la discuția Cine are prioritate?
nu exista nici un semn nici intr-un capat nici in celalalt al stradutei, cum nu exista nici un semn pe strada mai lata (stop, cedeaza, drum cu prioritate)
deci e clar
( cale de comunicatie, special amenajata pentru traficul rutier, deschisa circulatiei publice)

Va multumesc!
drumuri locale in mediul urban (oras)
- drumului ingust i s-au mai pus titulaturi si de cale de acces, drum infundat, iesire de pe o proprietate privata si chiar au specificat ca - conform planului urbanistic de la primarie acolo trebuie sa fie stop
Au fost atatea interpretari de nici nu le mai stiu numarul.

Cunosc codul rutier, regulamentul si chiar documentele privind drumurile publice dar cei de la politie nu sunt deacord cu ele...
daca a2 produce un accident si pe de-asupra mai iese si cu vatamare cine e cercetat pentru vatamare?

Agentii constatatori au decis ca a1 este vinovat de producerea accidentului si implicit vatamare corporala din culpa pe motiv ca nu a acordat prioritate... Au scos niste termeni de genu - iesire de pe proprietate alaturata, iesire din parcare, drum secundar/drum principal etc. desi drumul ingust face legatura directa cu alta strada.

__________| |_______
a2
__________ _______
| a1 |

* se da intersectie fara semafoare, indicatoare, marcaje rutiere
* drumul a1 este ingust
* drumul a2 este mai lat
* a1 doreste sa vireze stanga
* a2 se deplaseaza din stanga catre dreapta

Cine are prioritate?
La intelegere cu "victima" nu s-a putut ajunge pentru ca "sfatuita" de alte persoane incearca sa scoata bani de pe mine, nu de la asigurator, pentru ca sunt niste nereguli in partea dansei cum ar fi lipsa ITP-ului. Cred ca suma pe care as cheltui-o cu procesul ar fi mult mai mica decat pretentiile dansei (mii de euro)...
La fata locului, politistii au stabilit ca C1 conducea un autoturism pe strada DB si nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus regulamentar de C2. In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a conducatoarei auto C2, care a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. In cauza a fost intocmit dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa conducatorului C1.

Daca respectiva intersectie era nesemnalizata (fara semafoare, indicatoare, marcaje rutiere) iar conducatorul C2 se deplasa inainte din partea stanga a conducatorului C1, cine avea prioritatea de trecere?

* C1 se alfa pe o strada mai ingusta decat C2, cu intentia de a vira stanga, ajungand in intersectie, vizibilitatea fiind redusa datorita autoturismelor parcate pana in colturile intersectiei, a oprit pentru a se asigura ca nu vin autoturisme din partea dreapta si eventual stanga, moment in care a fost lovit de autoturismul C2,
ce se deplasa din partea stanga, pe strada mai lata fara a schimba sensul de deplasare.
* desi exista articol in codul rutier privind intersectiile nedirijate - acordarea prioritatii de dreapta, agentii constatatori au ajuns la concluzia ca autoturismul C1 este vinovat de neacordare de prioritate prin simplul fapt ca stada lui era mai ingusta decat cealalta, nefiind nici un indicator de prioritate/neprioritate, stop, cedeaza trecerea, pe tot parcursul celor 2 strazi (aflate in localitate)
Am fost si eu implicat intr-un accident similar... insa eu eram pe drumul ingust, fara indicatoare si marcaje rutiere si vizibilitate redusa deoarece erau parcate autoturisme pana in coltul intersectiei iar strada "principala" e usor arcuita... Am acordat prioritate si totusi o doamna nu m-a vazut si a intrat in mine, eliberandui-se certificat medico-legal cu 24 zile ingrijiri... m-au scos vinovat pentru tot doar prin simplul fapt ca eram pe drumul "secundar"
Răspuns la discuția Accident - intersectie nedirijata
Am apelat la un avocat. Sunt cam dezamagit de ce mi-a spus in legatura cu cazul.

Din primele documente mi-a zis ca reiese clar vinovatia mea, aceeasi chestie cu CALEA DE ACCES, apoi certificatul medicolegal de 24 zile care nu prea mai are sanse a fi contestat dupa 3 luni de la eliberare, amenda contraventionala si anularea permisului... mi se par ciudate si exagerate toate aceste argumente avand in vedere ca accidentul a fost minor...