avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine are prioritate?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine are prioritate?


__________| |_______
a2
__________ _______
| a1 |

* se da intersectie fara semafoare, indicatoare, marcaje rutiere
* drumul a1 este ingust
* drumul a2 este mai lat
* a1 doreste sa vireze stanga
* a2 se deplaseaza din stanga catre dreapta

Cine are prioritate?
Cel mai recent răspuns: yo686 , utilizator 09:59, 29 August 2011
Nu conteaza drumul ca e mai lat sau mai ingust..daca amandoua sunt drumuri publice si daca e vb de intersectie nedirijata, se aplica prioritatea de dreapta, a2, va da prioritate de dreapta lui a1
Se aplica prioritatea de dreapta.

Art. 56. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta.
daca a2 produce un accident si pe de-asupra mai iese si cu vatamare cine e cercetat pentru vatamare?

Agentii constatatori au decis ca a1 este vinovat de producerea accidentului si implicit vatamare corporala din culpa pe motiv ca nu a acordat prioritate... Au scos niste termeni de genu - iesire de pe proprietate alaturata, iesire din parcare, drum secundar/drum principal etc. desi drumul ingust face legatura directa cu alta strada.
Un drum national are prioritate fara de un drum judetean.
Un drum judetean are prioritate fata de un drum comunal
Un drum comunal are prioritate fata de un drum vicinal.

Ce fel de drumuri erau cele 2?
drumuri locale in mediul urban (oras)
- drumului ingust i s-au mai pus titulaturi si de cale de acces, drum infundat, iesire de pe o proprietate privata si chiar au specificat ca - conform planului urbanistic de la primarie acolo trebuie sa fie stop
Au fost atatea interpretari de nici nu le mai stiu numarul.

Cunosc codul rutier, regulamentul si chiar documentele privind drumurile publice dar cei de la politie nu sunt deacord cu ele...
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
yo686, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident - intersectie nedirijata yo686 yo686 In urma cu aproximativ 3 luni am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie printre blocuri nesemnalizata cu indicatoare sau marcaje rutiere. ... (vezi toată discuția)
Accident intersectie cu semne de circulatie lipsa sorcy3k sorcy3k Se da urmatoarea speta: Masina A, mergand pe strada X (1 banda pe sens), care se intersecteaza cu Bulevardul Y (2 benzi pe sens), este acrosata din partea ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta? adyzone adyzone As vrea sa stiu cine are prioritate. Eu am urmat traseul sagetii rosii si m-am intersectat cu o masina la intersectia celor doua sageti (albastra si rosie). ... (vezi toată discuția)