avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu invocare neacordare prioritate de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu invocare neacordare prioritate de dreapta in intersectie in cruce, unde exista indicator de oprire (stop)

Buna seara, ieri dimineata am avut un accident rutier in urma caruia ambele masini implicate au fost avariate iar pasagerul din dreapta mea s-a lovit la cap.S-a facut etilotestul si probele biologice, alcolemie 0 iar cazul v-a fi inaintat catre Parchet .Evenimentul s-a derulat in felul urmator:mergeam spre directia inainte cand din dreapta mea a tasnit un individ ce a traversat intersectia fara sa se asigure si mi-a intrat in plin. Precizez faptul ca individul care m-a accidentat circula cu viteza in intersectie fapt dovedit si de urma de franare de pe carosabil. Am si martori,care-mi sustin nevinovatia (vecinii din zona), printre care si un biciclist care circula in spatele meu . Am chemat politia care dupa cercetari s-a pronuntat ca intersectia este nedirijata si astfel eu ma fac vinovat de neacordare prioritate de dreapta in intersectie nedirijata. Mentionez faptul ca strada de unde a iesit individul este o strada infundata, nu are nicio alta iesire , iar pe strada opusa strazii infundate exista un indicator de oprire, in plus toate celelalte strazi adiacente (care au iesire in strada unde ma aflam eu) au indicatoare de oprire. La politie am invocat regula prioritatii drumului considerat principal, ca urmare a faptului k strada de unde a iesit el fiind infundata el trebuiind sa-mi acorde prioritate de trecere si nu eu. Ulterior am fost la primarie unde am facut o cerere prin care am solicitat o evidenta a strazilor din localitatea respectiva. Cineva de la primarie mi-a spus k acolo exista indicator doar k probabil a fost luat din cauza reparatiilor din zona, fapt confirmat si de riverani. Azi dimineata am constatat k a aparut indicatorul respectiv.Am mers la politie si le-am spus k exista indicator, insa ei zic k acum ca suntem amandoi vinovati ,culpa dubla, si cum de a aparut indicatorul astazi si de ce nu exista si un indicator cu drum infundat. Toate astea mi se par abuzuri din partea agentilor de politie , inca nu am semnat procesul verbal ,mi-a sugerat cineva sa trec obiectii in procesul verbal cum k nu sunt de acord cu fapta cu care am fost incadrat. Ce demersuri ar trebui sa fac k sa scap de nedreptatea asta? cu respect, radu
Cel mai recent răspuns: yo686 , utilizator 17:36, 2 Noiembrie 2010
Imi pare rau pentru necazul tau.
Cred ca inainte de toate trebuie sa te informezi exact ce scrie in dosarul inaintat catre parchet.
Posibil sa ai sanse sa scapi avand in vedere argumentele tale.
Dar atentie, nu scapa din vedere nici argumentele partii adverse si nici procesul verbal incheiat de catre politie cu aceasta ocazie, inclusiv probele administrate.
Oricum, l-a parchet zic eu ca ar fi foarte bine sa mergi insotit de un avocat bun. Astfel poti avea sansa de a nu ajunge in instanta.
Succes!
@radel
V- ati descurcat f. bine pana acum, mai ales cand ati solicitat de la primarie date privind existenta indicatoarelor de dirijare a circulatiei in zona =D> Sper ca detineti raspunsul in scris si l- ati depus la dosar! Daca nu, cereti ca politia sa solicite de la Primarie , in mod oficial aceste date!

Rar mi se intampla sa spun aceasta, dar, in mod cert nu aveti culpa in accident, avand in vedere configuratia zonei! Va sugerez sa reluati traseul pe care va deplasati, pe drum principal, si sa fiti atent ca , poate pana la locul incidentului identificati si indicatorul rutier de drum principal:) Nu glumesc, este o sugestie cat se poate de serioasa, si daca il identificati, solicitati politiei sa verifice si sa constate:D

Nu scapati din vedere aspectul privind numarul de zile de ingrijiri medicsle acordate victimei...
Multumesc pentru raspunsuri
Am fost si eu implicat intr-un accident similar... insa eu eram pe drumul ingust, fara indicatoare si marcaje rutiere si vizibilitate redusa deoarece erau parcate autoturisme pana in coltul intersectiei iar strada "principala" e usor arcuita... Am acordat prioritate si totusi o doamna nu m-a vazut si a intrat in mine, eliberandui-se certificat medico-legal cu 24 zile ingrijiri... m-au scos vinovat pentru tot doar prin simplul fapt ca eram pe drumul "secundar"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are prioritate? yo686 yo686 __________| |_______ a2 __________ _______ | a1 | * se da intersectie fara semafoare, indicatoare, ... (vezi toată discuția)
Contestație pv accident rutier GRIGORE G GRIGORE G buna ziua. Duminica 27.08.2017 am fost implicata intr-un accidet rutier pe strada Teius intersectie cu strada Vaslui. Eu veneam pe prioritate pe starda Teius, ... (vezi toată discuția)
Semn de circulatie furat dupa accident! tzutzy16 tzutzy16 Buna ziua, In data de 1.06.2016 circulam pe strada Padesu ( sens unic) din Bucuresti cand din partea dreapta am fost lovit de o doamne care circula din ... (vezi toată discuția)