avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Macarascu

Activitate Diana Macarascu

Multumesc mult pt raspunsuri! Am sesizat deja (am numar de inregistrare) Inspectoratul de Stat in Constructii, dar dupa cum ma asteptam raspunsul verbal a fost "ziceti merci ca nu le-a blocat mai demult"... Care este termenul in care trebuie sa primesc raspuns despre decizia Inspectoratului si ce altceva pot face?
Cat despre mersul in instanta, sigur ca voi considera aceasta optiune, dar sigur va dura procesul si, in plus, inteleg ca ma voi judeca cu vecinul - dar cum ramane cu autoritatile ce au eliberat gresit un certificat de urbanism? De ce nu sunt ei primii pe care trebuie sa-i "denunt"?
Buna ziua,

Casa soacrei mele are calcan cu o alta casa, iar pe acest calcan exista doua geamuri de lumina (din constructia originala 1920, plan cadastral aprobat 2001). Legea nr. 50 din 29 iulie 1991. Vecinul de pe calcan a obtinut de la Sector 1 certificat de urbanism si (desi nu are inca autorizatie constructie) isi mansardeaza casa, acoperind geamurile casei "mele'' si evident depasind regimul de inaltime al constructiei lui.

Am depus reclamatie la sectia de politie si la autoritatea de stat in constructii, dar nu s-au luat masuri (constructia e aproape gata si va fi greu de daramat!), si mai grav autoritatile nu stiu care e diferenta intre geam de vedere (ce incalca o servitute cand se afla pe calcan) si geam de lumina.

Gresesc sau certificatul de urbanism nu ar fi trebuit eliberat (daca e asa cui ma adresez pentru revocarea lui?) si cum pot grabi stoparea constructiei fara autorizatie (sunt sigura ca odata finisata mansarda vecinului nu i-o mai darama nimeni!)?

Cine poate face lumina in aceasta situatie?

Mutumesc.
Răspuns la discuția Iesire din actionariat SRL
Exista posiblitatea de a dori sa ma tina in parteneriat pentru a suporta cota parte din pierderile companiei ion cazul declararii societatii ca fiind in imposibilitate de plata si ca urmare, a falimentului? (repet ca nu am nici o legatura cu societatea, nu sunt nici salariat nici administrator...nu am fost niciodata).

Multumesc.
Răspuns la discuția Iesire din actionariat SRL
Buna ziua,

Am mentionat in trecut (in momentul dezbaterii mostenirii tatalui) ca as dori sa imi cumpere partile sociale, pentru ca nu le doresc, si mi-a comunicat ca nu poate dat fiind faptul ca este asociat unic la un alt SRL, deci nu poate deveni si la al doilea SRL asociat unic.

Mai mult, in momentul in care am cerut prin cerere scrisa si adresata lui (in calitatea sa de administrator) de am imi transmite copii ale bilantului si contului de profit si pierdere, am primit raspuns scris ca nu exista o persoana care sa faca aceste copii pentru ca nu exista personal platit care sa MA deserveasca pe mine, si ca daca doresc sa am un control mai bun asupra activitatii firmei sa devin administrator. De asemenea imi comunica ca datorita pb economice avute de catre societate, el a venit de acasa cu bani si a creditat firma cu diverse sume, pe cand eu nu am facut nimic - NU INTEEG CARE ESTE LEGATURA CU CEREREA MEA SI DE CE AR FI TREBUIT SA PARTICIP CU BANI.

Ce sa inteleg si ce ar trebui sa fac?

Multumesc anticipat,

Diana
In cadru unui SRL la care sunt asociat, mai exista un asociat care are procentul majoritar. Dat fiind faptul ca evident nu ne putem intelege, avand refuzul scris de a imi trimite copii dupa bilant si contul de profit si pierdere, si dat fiind faptul ca suspectez ca in calitatea lui de administrator afacerile pe care le desfasoara nu sunt tocmai cinstite (i.e. suspectez o contabilitate fff inventiva, inregistrari in contul de venituri a unor facturi de intocmit care nu exista...) dar pe care nu le pot proba pentru ca nu mi se ofera accesul la documente, cum pot face de a iesi din actionariat, impotriva vointei celuilat actionar. Celalalt actionar mai are un SRL la care este asociat unic.
Care sunt pasi de urmat pentru a ma retrage din actionariat.
Aceste SRL are datorii la banca si la bugetul statului dar la care eu nu am participat, eu fiind actionar (mostenind aceste actiuni de la tatal meu), nefiind niciodata salariat sau administrator.
Buna ziua,

Multumesc frumos pentru raspuns. Din cate stiu eu, divdendele de plata se afla inca in 457, si cred ca pentru ele a fost facuta plata impozitului pe dividende.

In certificatul de mostenitor scrie ca mostenim 13 parti sociale adica participarea la beneficii si pierderi 32.5% detinute de tatal nostru, defunct. La sfarsitul certificatului de mostenitor exista insa o mentiune care spune: Din certificatul fiscal eliberat de Admin Fin Publice sector 5, Bucuresti, rezulta ca societatea al carei asociat a fost tatal meu in participatie de 32.5%, are obligatii de plata la bugetul statului in suma de 442630 ron.

De ce a fost facuta aceasta mentiune? Riese cumva din ea ca va trebui sa particip la plata acestora in procent de 32.5%? Mentionez ca tatal meu NU era administratorul societatii, era doar simplu actionar si salariat.

Multumesc anticipat.

Diana
Buna ziua,

Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta.
In anul 2009 tatal meu, asociat in cadrul unui SRL, cu o participatie la capitalul social al unui SRL, in procent de 32.5% a decedat. Ca urmare a dezbaterii mostenirii, Ianuarie 2010, am mostenit impreuna cu sora mea procentul de 32.5% din capitalul social (13 parti sociale). Stiu ca tatal meu in momentul decesului avea de ridicat de la acest SRL o suma de dividende, pe care insa nu le-a putut ridica din cauza lipsei de lichiditati.
Ca urmare a cererii mele inaintata catre SRL de a imi spune suma exacta a acestor dividende si a mentiona momentul in care pot fi platite aceste dividende mi s-a raspuns ca acestea nu pot fi platite pentru ca la data mostenirii societatea avea obligatii neplatite la Administratia Financiara care depasesc suma care trebuie platita mie, ca dividende neplatite catre tatal meu. Eu nu inteleg care este legatura dintre aceste datorii la Bugetul statului si dividendele neplatite... Mentionez de asemenea ca societatea a inregistrat cf bilantul si contului de profit si pierdere constant profit, din 2005 pana in prezent.

Se poate sa imi spuneti daca ceea ce pretinde administratorul societatii este corect, si intradevar nu am dreptul la acele dividende neplatite, dat fiind ca obligatiile societatii erau neplatite?

Cu multumiri anticipate,

Diana Macarascu


Multumesc anticipat