avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Activitate dea72cd

Activitate dea72cd

1. În calculatorul cu probleme:Deschideti aplicatia REVISAL, mergeti in tab-ul "Instrumente" apasati "Salvare baza de date", selectati locatia pentru salvare si dati "OK";
2. Copiati folderul salvat (este de forma "Revisal Backup luna zi anul hh_mm_ss") in calculatorul bun pe orice partitie;
3. În calculatorul bun:
- instalati aplicatia REVISAL
- in tab-ul "Registru" mai scrieti inca odata datele solicitate pentru "Inregistrare angajator nou" (puteti scrie chiar un angajator fictiv - persoana fizica de exemplu sau chiar datele societatii dvs.)
- în tab-ul "Instrumente" apasati "Restaurare baza de date" (Va apare mesajul Aplicatia dumneavoastra poate contine date care vor fi suprascrise in urma operatiei de restaurare.Doriti sa continuati cu restaurarea bazei de date a aplicaţiei?, dati "Yes" ), selectati folderul care contine "Revisal Backup luna zi anul hh_mm_ss"; (Daca nu faceti operatiunea de inregistrare a unui angajator, tab-ul "Instrumente" ramane inactiv)
- in tab-ul "Angajator" apasati "Sterge angajator curent" apasati "Yes" si dupa stergere va aparea o fereastra cu "Alege angajatorul curent" unde veti gasi datele salvate.
4. SUCCES!.
Se poate inlocui din initiativa angajatorului si bineinteles cu acordul salariatului, un CIM pe perioada nedeterminata incheiat in anii anteriori (model vechi, inainte de 1995) la care adaugam aditionalele cu un Contract individual de munca – model valabil 2011. Practic doresc sa schimb forma contractului la care sa adaug si noile cerinte prevazute de Ordinul 1616 din 02.06.2011?
Inlocuirea nu va aduce modificari referitoare la durata contractului, locul muncii, felul muncii, condiţiile de muncă, salariul, timpul de muncă şi timpul de odihnă, etc.
DACA se poate inlocui, ce se face cu CIM cadru anterior si cum operez in REVISAL?
Multumesc.
Răspuns la discuția carte de munca

LEGEA 53_2003 - CODUL MUNCII - Vedeti alineatul (5) al art. 296.

ART. 296 – Carnetul de munca

(modificat prin OUG 55/2006, si ulterior prin OUG 148/2008)

(1) Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.

(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.

(3) Angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca le vor elibera titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, pe baza de proces-verbal individual de predare-primire.

(4) Inspectoratele teritoriale de munca ce detin carnetele de munca ale salariatilor le vor elibera pana la data prevazuta la alin. (3), in conditiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse.

(5) (introdus prin Legea 40/2011) Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.


NOTA:

Codul Muncii a fost republicat in MO 345/2011 – unde textele din Legea 53/2003 au o noua numerotare. Astfel prevederile de mai sus le veti gasi la art. 279.
In conditiile in care mama NU a beneficiat de concediu de maternitate, respectiv cele 42 de zile de CO postnatal obligatorii, deoarece NU a lucrat in ultimele 12 luni, atunci tatal poate beneficia de CCC de la data nasterii copilului?
Si daca ar opta cu data de 20.11.2011 (data nasterii copilului) de CCC si cu data de 21.01.2011 (urmatoarea zi) incetarea acestuia si acordarea stimulentului de insertie se incalca legea? Nici in OUG 111 si nici in normele de aplicare nu se prevede o perioada minima obligatorie de care sa beneficiezi de CCC. Poate fi aceasta 1 zi?
Sotia unui angajat a nascut la data de 20.01.2011. În conditiile in care sotia nu a obtinut venituri impozabile in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului, iar sotul da, acesta din urma poate beneficia in calitate de persoana indreptatita a concediului pentru îngrijirea copilului, de stimulent de insertie de la data nasterii copilului fara a beneficia de concediu de ingrijire a copilului nicio zi?. Isi exprima optiunea in cerere numai pentru acordarea stimulentului? De unde rezulta ca a optat pentru varianta de concediu de ingrijire 1 an?