avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate magiqmax

Activitate magiqmax

DUPA CEVA VREME, S-A DOVEDIT CA AVETI DREPTATE:
[ link extern ]
[ link extern ] /
Am "buchisit" pe toate partile raspunsul pe care ati avut bunavointa sa-l dati si pe care de altfel îl apreciez. Dar... pe de alta parte am luat la rasfoit codul munci si iata ce-am gasit la art.50 lit.f): "Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii: ..., f) îndeplinirea unei funcţii de conducere salarizate în sindicat,...".
Pentru acest motiv, revin la "cestiune": mai consideraţi legal sa ai doua contracte de munca, ambele cu norma întreaga, ambele avand acelasi orar de lucru, din care un contract este într-o companie nationala de stat şi al doilea contract într-o organizatie sindicala (persoana respectiva fiind lider ales) ? Daca da, va rog sa motivati, dacă nu, vă rog să-mi spuneţi cui ma pot adresa pentru a înlătura această situaţie "mai mult decât nesimţită". Multumesc.
Nu se "hazardează" nimeni cu un răspuns pertinent la întrebarea asta?
De ce are voie un salariat să lucreze la 2 angajatori (vezi mai sus care sunt aceştia), cu normă întreagă, câte 8 ore pe zi, în acelaşi interval orar 7.00-15.00 ??? E permis aşa ceva? Cine reglementează asta? (Dar vă rog să nu-mi răspundeţi cu referire la cumulul de funcţii, că nu despre asta e vorba aici).
Luaţi în considerare şi următoarea posibilitate: în timpul acestui program suferă un accident. La care dintre angajatori se înregistrează accidentul de muncă?
Mulţumesc.
cicidaniela a scris:

OLTEANCA a scris:
inainte de a pune acea intrebare ar fi trebuit sa ne spuneti prevederea legala care interzice cumulul a doua c.i.m. cu norma intreaga ...
Este simplu .. printr-o buna organizare a muncii se poate avea mai multe c.i.m., chiar daca timpul de munca s-ar suprapune ...

Eu n-am pus în discuţie problema cumulului de funcţii.
Cum poate lucra la 2 angajatori, câte 8 ore pe zi, în acelaşi interval 7.00-15.00 ??? Chiar este voie?
:OAtunci cum explicati urmatoarea situatie "legala":
- salariat angajat cu norma întreaga si cu salariu la o companie nationala cu capital majoritar de stat si acelasi salariat angajat cu norma întreaga si cu alt salariu la organizatia sindicala din acea companie (mentionez ca timpii de lucru se suprapun intrucat nu exista programe de lucru diferite intre cei doi angajatori); în aceast caz se încalca sau nu vreo norma legala (că de incalecat se incaleca sigur!)?:stunned:

Multumesc pentru rabdare si pentru un eventual raspuns.
Răspuns la discuția ALEGERI SINDICALE
Răspuns la discuția ALEGERI SINDICALE
Răspuns la discuția ALEGERI SINDICALE