avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal sa ai doua contracte de munca, ambele cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal sa ai doua contracte de munca, ambele cu norma intreaga?

Buna ziua, sunt intr-o mare dilema... Sunt angajat la o firma privata cu norma intreaga. De curand mi s-a ivit oportunitatea sa lucrez si la stat, tot cu norma intreaga, pe un post temporar(concediu pre si post-natal), si nici macar cei de la ITM nu au stiut sa-mi spuna daca e legal sau nu sa am 2 contracte de munca cu norma intreaga. Apelez la dvs. in speranta ca ma veti putea ajuta. Mentionez ca atat firma privata cat si institutia de stat activeaza in domeniul sanatatii. Va multumesc !
Conform Codului Muncii nu este legal sa aveti 2 contracte individuale de munca cu norma intreaga.

Art. 109. - (1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
Art. 110. - (1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.

Art. 101. - Salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.

da este legal! vedeti daca e posibil sa va incadrati in prev. art. 35 c. mun. .
saamy a scris:

Conform Codului Muncii nu este legal sa aveti 2 contracte individuale de munca cu norma intreaga.
.............


Unde este prevazuta aceasta interdictie ? ... Durata de maxim 48 de ore pe săptămână se referă la un singur contract individual de muncă. În alţi termeni, salariaţii cumularzi pot depăşi durata maximă instituită de Codul Muncii in art.111 alin.1 .
Am CIM norma intreaga cu 8 ore si fractiune de norma cu 7ore - 7ore si 45 minute altfel de ce am Art. 101 din Codul Muncii ?
Poate sunt subiectiva, eu insa nu am incheiat un CIM cu 8 ore unei persoane care mai are un CIM cu 8 ore la un alt angajator.

a). Art. 35 spune ca am dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca,

b). Art. 109. - (1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.

c). Art. 101. - Salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.

Art. 35. [cumulul de funcţii]
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.



Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
art. 101 , 109, 110 fac referire la timpul de munca in cadrul unui singur c.i.m. .
a avea mai multe c.i.m. la angajatori diferiti nu este nelegal.

Alte discuții în legătură

Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca simonna38 simonna38 Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca ? multumesc. (vezi toată discuția)
Inspector ssm - mai multe cim demnitate2 demnitate2 Buna ziua, Am curs Inspector SSM , 80 ore si lucrez ca lucrator desemnat la un anteprenor general. Am multe oferte de la subcontractori. Eu stiu ca am voie ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca HCGY777 HCGY777 Buna ziua, am o inrebare, pot sa am 2 CIM de 8 ore , dar la firme diferite? Este legal? Daca nu este legal imi puteti spune care este metoda legala? (vezi toată discuția)