avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate cyp80myr

Activitate cyp80myr

Trebuie să consult avocat pe civil sau pe penal? Unde se vor încadra aceste fapte?
Mulțumesc frumos!
Bună ziua! Mama mea are un frate, iar părinții lor nu mai sunt în viață! După moartea bunicului meu(2005), bunica împreună cu fratele i-au cedat mamei partea lor, mama devenind 1/2 proprietar! După moartea bunicii(2012), fratele mamei a cedat partea dânsului tot mamei mele, mama devenind proprietar 1/1. De atunci a fost totul bine și frumos, dar, din decembrie 2021 s-a deteriorat relația dintre cele două familii. Acum fratele mamei vrea jumătate din casa și curtea bunicilor! Având-o pe mama proprietar am investit în această locație doar noi, dar nu am schimbat lacătele sau butucii de la uși pt că e și curtea lui părintească și am considerat că e normal să aibă și el acces! Am investit f mult de la începutul pandemiei...am pus inclusiv 8 camere de supraveghere! El a avut dintotdeauna cheile la intrarea în curte și la casă, iar de curând a fost cu 2 mașini în curte și a luat mai multe lucruri care erau cumpărate de noi!
Întrebările mele sunt:
1. Poate fi acuzat de furt? (cu toate că are chei la casă și la curte)!
2. Camerele de supraveghere pot fi probă în instanță în acest caz? (camerele au și microfon, și se aude toată discuția cu celelalte 2 persoane care a încărcat tot ce au furat).
Răspuns la discuția Infiintare frizerie
si eu trebuie sa deschid srl normal sau trebuie sa specific acel cod caen 6820.Pentru ca nu sunt sigura daca o sa inchiriez scaune(asta pentru ca nu stiu daca gasesc persoane cu pfa)sau o sa angajez.Pot sa deschid srl si sa merg pe ambele piste pana il aranjez si obtin toate avizele?Si mai doream sa stiu -daca am spatiul meu (care e facut pe persoana fizica)pot sa il inchiriez la o firma tot pe numele meu?si sa fie legal??
Am 32 de ani si as dori sa deschid o frizerie,dar nu am calificare.Se poate?Am spatiul meu si pentru ca nu am calificare ,as dori sa inchiriez scaune.Daca se poate,imi puteti spune -trebuie sa inchiriez la persoane cu PFA?-cine plateste taxele la stat?
Am 30 ani si doresc sa deschid o societate si sa obtin fonduri nerambursabile pt IMM-uri! Mai exact am o locuinta la parterul unui bloc si urmeaza sa o transform in spatiu comercial! Am inceput deja demersurile cu actele pt obtinerea autorizatiilor pt spatiu comercial,ca peste cateva luni sa deschid un magazin de electice,sanitare,etc.,si nu stiu daca pot obtine aceste fonduri pt acest tip de afacere! Si daca este preferabil sa gasesc o firma care se ocupa cu asa ceva din localitatea mea? Care ar fi costurile care le percep acestia si ce sanse am sa primesc aceste fonduri?
Va multumesc!


Doresc sa deschid o societate si sa obtin fonduri nerambursabile pt IMM-uri! Am vorbit cu cei de la "CENTRU DE ELABORARE PROIECTE UNIONALE (CEPU)" din Tg.Mures si mi s-a spus ca intru in categoria celor sub 35 ani si pot obtine 100% deoarece doar 10% din fonduri au fost accesate! In schimb mi-au cerut sa platesc suma de 24mil.+tva! Vroiam sa stiu daca sunt credibili si daca intr-adevar mai sunt fonduri pentru asa ceva! Si daca poate constitui o problema ca eu sunt din Braila iar ei din Tg.Mures! Este preferabil sa gasesc o firma din Braila?
Va multumesc!