As vrea sa stiu daca Protectia copilului sau alta institutie din Romania se poate implica intr-un proces penal, unde un minor este parte civila vatamata, deoarece procesul inainteaza greu si astfel i se incalca unele drepturi din legea 272/2004.
Va rog, daca puteti sa-mi dati o adresa unde as putea sa ma adresez .
Va multumesc!
In urma cu 2 ani , sotul meu a decedat in urma unui accident rutier.
In momentul de fata se judeca penal si civil, la Caracal.
Intr-un sfarsit , dupa multe amanari nejustificate, schimbari de judecatori, s-a dat spre pronuntare.
Hotararea era ok pentru ambele parti, in sensul ca inculpatul primise o pedeapsa de 2 ani cu suspendare, dupa recunoasterea totala a vinovatiti, in urma aparitiei legii220/2010
Judecatorul a hotarat ca despagubirile materiale si morale , sa fie suportate exclusv de catre asigurator.
Dupa trecerea celor 10 zile de la pronuntare, desi nu este afisat pe situl justitiei, Avocatul meu mi-a transmis ca a facut recurs Parchetul. Nu stiu motivul exact, dar exista posibilitatea ca Parchetul sa faca recurs pentru ca inculpatul sa fie solidar la plata depagubirilor cu asiguratorul?
Asiguratorul, desi nu s-a prezentat la niciun termen, poate face recurs?
In cazul recursului, cate termene(aproximativ) se mai pot da?
Am ajuns la capatul puterilor (drumul Bucuresti -Caracal), fizice si psihice.
Am un minor in ingrijire, care in momentul de fata nu primeste nicio pensie, cea de urmas fiind respinsa, datorita faptului ca sotul meu nu a indeplinit stagiul legal de cotizare.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri, si sunt dezamagita ca sistemul juridic este total dezorganizat, in sensul ca disparitia unui om nevinovat, tanar , lasa ca un singur om sa ia o hotarare; de asemenea, dreptul unui copil de a trai decent este incalcat, nefiind suficienta suferinta pierderii unui parinte!:((