avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omor din culpa-accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omor din culpa-accident rutier

In urma cu 2 ani , sotul meu a decedat in urma unui accident rutier.
In momentul de fata se judeca penal si civil, la Caracal.
Intr-un sfarsit , dupa multe amanari nejustificate, schimbari de judecatori, s-a dat spre pronuntare.
Hotararea era ok pentru ambele parti, in sensul ca inculpatul primise o pedeapsa de 2 ani cu suspendare, dupa recunoasterea totala a vinovatiti, in urma aparitiei legii220/2010
Judecatorul a hotarat ca despagubirile materiale si morale , sa fie suportate exclusv de catre asigurator.
Dupa trecerea celor 10 zile de la pronuntare, desi nu este afisat pe situl justitiei, Avocatul meu mi-a transmis ca a facut recurs Parchetul. Nu stiu motivul exact, dar exista posibilitatea ca Parchetul sa faca recurs pentru ca inculpatul sa fie solidar la plata depagubirilor cu asiguratorul?
Asiguratorul, desi nu s-a prezentat la niciun termen, poate face recurs?
In cazul recursului, cate termene(aproximativ) se mai pot da?
Am ajuns la capatul puterilor (drumul Bucuresti -Caracal), fizice si psihice.
Am un minor in ingrijire, care in momentul de fata nu primeste nicio pensie, cea de urmas fiind respinsa, datorita faptului ca sotul meu nu a indeplinit stagiul legal de cotizare.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri, si sunt dezamagita ca sistemul juridic este total dezorganizat, in sensul ca disparitia unui om nevinovat, tanar , lasa ca un singur om sa ia o hotarare; de asemenea, dreptul unui copil de a trai decent este incalcat, nefiind suficienta suferinta pierderii unui parinte!:((
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:58, 31 Decembrie 2010
Parchetul poate face recurs din diferite motive. De exemplu ca doreste o pedeapsa cu executare. Poate face si asiguratorul recurs. In principiu recursul in maxim doua termene se judeca.
Din pacate, oricare dintre partile din dosar poate face recurs ... asta este reglementarea codului de procedura penala.
Daca nu este necesara administrarea unor probe noi ar trebui sa nu dureze foarte mult ... ar putea fi solutionat la al doilea termen.
Va intelegem supararea ... dar nu putem decat sa va dorim La multi ani si sa aveti un an nou cu mult mai bun decat asta.
Oricare dintre parti,atata timp cat se afla in interiorul termenului legal,poate promova recurs.
Eu cred ca avocatul dvs a procedat corect,mai ales in situatia daca celelalte parti ar promova si ele recurs,dar si pentru a incerca,poate o o mai buna dozare a pedepsei pentru clientul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea vinovatiei de catre inculpat nikolos nikolos daca la un proces penal [ accident cu vatamare si ucidere din culpa ] inculpatul isi recunoaste vinovatia si categoric ca regreta fapta si nu mai cere ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva solutiei procurorului respinsa- definitiva/se mai poate ataca? ContSters327384 ContSters327384 Azi , nefiind prezent s-a judecat contestatia mea , impotriva solutiei date de prim-procurori . Solutia pe scurt: În baza disp.art. 341 alin. 6 lit a Cpp, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier liliana84 liliana84 Buna seara Sotul meu a avut un accident rutier anul trecut soldat cu moartea unui om si distrugerea partiala a unui gard.Ne-am inteles cu partile vatamate si ... (vezi toată discuția)