avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... protectia copilului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

protectia copilului

As vrea sa stiu daca Protectia copilului sau alta institutie din Romania se poate implica intr-un proces penal, unde un minor este parte civila vatamata, deoarece procesul inainteaza greu si astfel i se incalca unele drepturi din legea 272/2004.
Va rog, daca puteti sa-mi dati o adresa unde as putea sa ma adresez .
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 10:10, 13 Martie 2011
Procurorul apara drepturile si interesele unei persoane minore -parte civila vatamata in procesul penal.Acesta are obligatia sa sustina interesele minorului in cauza, chiar daca minorul nu s-a constituit parte civila .
Insatanta se pronunta si din oficiu asupra repararii pagubei si a daunleor morale chiar si atunci cand persoana vatamata nu este constituita parte civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte vatamata fara voia mea ContSters296884 ContSters296884 Prietenul meu se afla in arest preventiv pentru trafic de minori,trafic de persoane si constituirea de grup infractional...Nu exista nici o declaratie ... (vezi toată discuția)
Persoanele care pot exercita actiunea civila in procesul penal?? anna_iuly anna_iuly va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi am de facut o lucrare cu aceasta tema si ma intereseza cateva articole legate de acest lucru daca aveti sau poate chiar ... (vezi toată discuția)
Actiune civila lasata nesolutionata law_and_order law_and_order Buna ziua In cazul in care instanta penala lasa actiunea civila nesolutionata poate cumva sa restabileasca situatia anterioara comiterii infractiunii, sa ... (vezi toată discuția)