Buna ziua,
In luna iulie a anului trecut am fost in concediu in Spania unde am inchiriat o masina, dupa aproximativ trei luni (15.09.2011) am primit o Notificare in Romania, de la o firma [Editat] inregistrata in UK, ca avem da platit o amenda de parcare in Tarifa in suma de 1,066.66 lei!!!. Am cerut lamuriri de la firma sus mentionata, adica: de ce suma este asa de mare in conditiile in care noi nu am fost anuntati in nici-un fel ca am fi comis aceasta contraventie cat am fost in Spania, sa ni se prezinte dovada foto sau video ca am parcat intr-un loc neregulamentar (mentionez ca noi in Tarifa am parcat intr-un singur loc unde dupa noi parcarea era permisa, exista un semn de parcare interzisa ce avea dedesupt o sageata spre dreapta semnului, noi am parcat in stanga unde mai erau parcate alte 3 masini). Raspunsul primit de la firma mentionata a fost ca amenda este asa de mare pentru ca nu am platit-o in timp util!!!! (Care timp? cand noi am primit notificarea dupa 3 luni), nici un raspuns in legatura cu dovada foto sau video a contraventiei. Normal ar fi fost chiar daca am fi comis aceasta contraventie (cea ce nu cred asa cum v-am explicat mai sus) ar fi fost ca la orice amenda sa-mi trimita procesul verbal cu dovada, pe care sa-l poti achita intr-o anumita perioada de timp.
De atunci primesc mereu notificari de la aceasta firma si mai nou in aprilie de la o alta [Editat] tot cu sediul in UK.
Problema ca daca as fi convins ca este corect as plati-o, dar nu sunt si mi se pare o bataie de joc din partea lor.
In speranta ca ma puteti ajuta in legatura cu speta sus mentionata astept raspunsul dumneavoastra.
Iulian