avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate andreea_o_2010

Activitate andreea_o_2010

Răspuns la discuția probleme fost RADET +bloc
Multumesc tuturor pentru raspunsuri - daca as putea sa ma mut forever din Romania,,nu numai din acest bloc "minunat" ...ar fi un vis devenit realitate!!! E tot ce imi doresc!
Răspuns la discuția probleme fost RADET +bloc
Va multumesc mult pt raspuns. Deci la cine sa mai insist cu aceasta problema, la presedinte? Si, pentru a face acele constatari, pe cine sa chem?,Multumesc din nou
Avem aici o problema, ma refer in blocul in care locuiesc, in cart. Pantelimon. Sunt f multe de spus, dar am sa incerc sa sumarizez cumva:
- de vreo 3 ani, la noi e un joc de-a soarecele si pisica intre noi (locatari), fostul RADET si presedintele/administrator bloc. Daca suni la termoficare, ti se spune ca de ce nu se implica presedintele sau administratorul de bloc. De cate ori am apelat la ei, mi-au dat inevitabila replica "da' ce, noi dam caldura, sunati-i p-aia de la RADET". Eu sunt cam singura care ma zbat, ceilalti locatari, din pacate, nu doresc/n-au chef/nu stiu sa se implice mai mult, prefera sa stea cu 7000 de calorifere electrice in priza. Ceea ce, din pacate, si eu fac, pentru ca altfel inghet in casa.
- ideea e ca se da caldura pe apucate, de cele mai multe ori si cand sunt temperaturi foarte joase nu avem caldura, nu exista o logica, se minte fara rusine (cand suni, cei de la Termoficare spun ca au afisat pe site, te uiti pe site si blocul nu e acolo, suni din nou si esti mintit in fata). Am ajuns la capatul puterilor, nu stiu incotro sa o mai iau efectiv. Stau in frig aproape zilnic, dar caldura se plateste. Nimeni nu vrea sa se implice. Presedintele este o figura grobiana, si daca incerci sa iti ceri un drept iese circ. Ca femeie, am fost atentionata de vecinii din bloc sa nu ma duc la sedinta de bloc, ca "voi fi injurata, balacarita" daca indraznesc sa ma plang, sa imi cer un drept. Pe scurt, toata lumea se plange pe la colturi, dar nimeni nu ia nici o masura.
- Nu doresc sa mai platesc ceea ce nu mi se da!!! Am nenumarate dovezi, de cate ori am chemat singura pe cei la la fostul Radet. cu constatari, unde se vede ce temperaturi sinistre se dau de acolo, din punctul termic, in toiul iernii, si nu numai. M-am dus la presedinte, i-am aratat, ridica din umeri. Caloriferul meu este mai mereu rece, am chemat nenumarati instalatori si mi s-a spus ca totul e OK, nu se da caldura si gata.
- ce doresc, mai exact: daca ma puteti sfatui, va rog mult, ce masuri p0t intreprinde eu, ca proprietar de apartament, pentru a demonstra situatia aceasta cu lipsa caldurii si a mi se reduce efectiv costul intretinerii sau cineva sa vina sa vada, de fapt, ce se intampla!!! Stiu ca ar trebui sa facem acest lucru mai multi locatari, dar unii nu au timp, eu nu cunosc pe toata lumea si cei cu care am vorbit au venit cu "romanisme" de genul, facem plangere, dar sa fie anonima (!!!) etc. Deci, vreau sa fac eu personal si nu stiu unde sa ma indrept. Primarie, Protectia consumatorului, chiar nu stiu.
- Ma puteti indruma, va rog? Macar sa stiu pe ce drum s-o iau, multumesc anticipat
Răspuns la discuția colaborare traduceri
Eu asa zic, ca mi-am facut treaba cat am putut de bine ... nu neaparat ptr ca am totusi o diploma de specialitate, adica de limba engleza, nu cred atat de mult in studii ca atare, cat in capacitatea individului de a invata de-a lungul anilor, a se perfectiona, a evolua ... lucruri de genul asta, chiar nu vreau sa para doar vorbe goale. Fara sa ma laud, am si o experienta de cativa ani buni de presa scrisa, in care am redactat articole tot din presa straina si va imaginati ca nu aveam cum sa fiu chiar tampita, altfel, oricate pile as fi avut, nu mi s-ar fi publicat articolele ... samd. Ideea e ca am aflat lucruri cam ingrijoratoare despre aceasta editura, cum ca isi plateste cu chiu cu vai colaboratorii, relatiile de munca sunt foarte incordate, ca sa nu spun mai mult ... deci exista o anumita neseriozitate. Sigur, ideal ar fi fost sa ma interesez de toate astea dinainte, dar stiti cum e!!!
In alta ordine de idei, din pacate in contract nu precizeaza nici un termen de plata.
Sincer, sunt cat se poate de ingrijorata. Si credeti-ma, chiar a fost o munca grea, nu s-a facut de la sine si asa, fluierand, am stat uneori si pana la 2 dimineata la calculator ...
multumesc mult pentru sugestie, sper sa rezolv si chestia asta si, de fapt, asa trebuia sa fac de la inceput. Luni o sa merg din nou la ei, dar tare e aiurea si trambalarea asta - te face sa te simti ca si cand te duci sa te milogesti, nicidecum sa-ti cer un drept castigat prin munca!!! Ce sa mai zic ... ideea e ca nu trebuie sa se ajunga la instanta, zic eu si nici prin gand nu-mi trecea, atunci cand am semnat contractul si am inceput aceasta colaborare, ca voi ajunge sa am indoielile astea si sa ma plimb pe acolo aproape zilnic, fara sa stiu sigur cand voi primi acesti bani ... Dar, traim in Romania, nu?
Am descarcat, de pe adresa mea de e-mail, in calculatorul lor, toate capitolele traduse ale cartii. Materialul l-a preluat una din contabilele firmei. Eu am semnat o hartiuta, dar acum cand stau si ma gandesc imi vine sa rad - sau sa plang, mai degraba - pentru ca doar eu am semnat undeva ca am predat materialul si data. Deci, nu le-am trimis traducerea prin email, stiu ca asa as fi avut dovada la mana ... acum ce sa zic. Am ajuns aici prin cineva, nu ma vrut sa fac valuri, chiar am crezut ca sunt o editura de oameni normali si ca lucrurile vor evolua civilizat. Dar ...
am facut in urma cu 2 luni un contract civil (de colaborare) cu o editura, pentru traducerea unei carti. Sa mentionez aici ca sunt absolventa de filologie, specializarea engleza. Am predat traducerea, in format electronic, acum aproape 2 saptamani, din pacate nu am nimic concret cum ca am predat-o, adica nu am mai facut nici un act. Am mers pe incredere - si oare cat de idioata am putut fi sa fac asa ceva?!? Acum directorul respectiv ma plimba, nu stiu exact cand voi lua banii, cum ii voi lua si nici macar nu am reusit sa mai vorbesc cu el!! M-am informat - ceea ce trebuia sa fac de la bun inceput, ma rog - despre aceasta editura si am aflat lucruri groaznice, ca isi plateste colaboratorii cu mari intarzieri - si asta daca sunt norocosi, plus si alte chestii care suna clar a tzepe ... Eu am acasa pe calculator toata traducerea, deci pot dovedi ca eu am facut-o, in plus am si contractul initial. Dar ce pot face, in cazul in care vor continua cu greutatile in privinta platii? Mi-e groaza ca nu o sa vad banii, si cand ma gandesc la procese ... tare mult sper sa nu se ajunga pana acolo