În fond au invocat acte de acceptare tacită, precum achitarea datoriilor imobilului şi impozitelor aferente acestuia, însă şi acestea fiind săvârşite cu mulţi ani după decesul defunctului, bineînţeles că instanţa nu le-a luat în considerare.
Problema cea mai gravă mi se pare că foarte mulţi nu ştiu de acest termen de 6 luni, şi se gândesc că dacă sunt rude, mai ales de gradul I cu defunctul nu pot fi înlăturaţi nicicum de la moştenire:(
Vă mulţumesc tuturor pentru răspunsuri!La mulţi ani de 8 martie!
Multumesc celor care mi-au răspuns! Într-adevăr asta a fost motivarea instantei că soţia supravieţuitoare a acceptat tacit, probând fără echivoc că a locuit neîntrerupt în apartament. Întrucât în perioada de 6 luni copii defunctului nu se aflau în ţară, nu prea sunt şanse de a face dovada vreunui act de acceptare tacită, aşa-i? Singurul act care s-ar fi putut invoca, ar fi o chitanţă, însă şi aceasta din 2009 prin care au achitat restanţele la întreţinere, chitanţa fiind necesară la deschiderea procedurii notariale.:( În concluzie, nu prea are rost recursul nu?
Bună ziua! Vă rog să mă ajutaţi în următoarea speţă:
În anul 2002 a survenit decesul lui X, având 3 copii din prima căsătorie, şi o soţie supravieţuitoare (a doua căsătorie). După înmormântare toţi descendenţii s-au reîntors la muncă în străinătate, nefăcând niciun act de acceptare tacită sau expresă în termenul de 6 luni, tocmai din cauză că nu se aflau în ţară. Defunctul era proprietar în cotă de 1/1 asupra unui apartament, care după decesul lui era locuit neîntrerupt de soţia supravieţuitoare. În anul 2009 descendenţii s-au prezentat la notar în vederea deschiderii procedurii succesorale după tatăl lor, achitând şi o restanţă la utilităţi de 3.000 de lei acumulată de soţia supravieţuitoare. Procedura a fost suspendaţă, au ajuns în instanţă, unde în fond, a câştigat soţia supravieţuitoare invocând pe cale de excpeţie prescripţia dreptului de opţiune succesorală.
Întrebarea mea ar fi dacă are vreun rost recurarea hotărârii?
Multumesc!O zi bună tuturor!
Bună ziua! Am omis să notific ITM despre încetarea CCM la nivel de unitate, obligaţie prevazută de art. 33 alin (4) din Legea 130/1996. Din câte am vazut pe site-ul ITM, la depunerea noului contract colectiv, se solicită această notificare:( Oare mă vor amenda? Este posibil să prezint notificarea referitor la încetarea vechiului CCM odată cu depunerea documentaţiei cu noul contract negociat? Ce şanse am să scap cu bine din treaba asta?:">
Buna ziua! Intrebarea mea ar fi daca un consilier personal al Primarului poate fi angajat cu CIM cu durata nedeterminata?
Cum se coroboreaza prevederile art. 66 din Legea 215/2001 ( consilierii personali isi desfasoara activitatea pe baza unui CIM pe durata determinata, incheiat in conditiile legii, pe durata mandatului Primarului), cu prevederile art. 82 din Codul Muncii, care prevede ca durata CIM nu poate depasi 24 de luni? Mandatul primarului fiind de regula de 4 ani, ce se intampla dupa doi ani, trebuie organizat concurs?
Mi se pare cam aiurea....Odata ce postul exista in organigrama, iar Primar o sa existe mereu, nu vad de ce ar trebui sa inceteze CIM in cazul consilierului personal, la expirarea mandatului...#-o
Astept parerile Dvs.! Multumesc.