Nu sunt minor, am 24 ani. Deci o modalitate sigura ar fi infaptuirea partajului, urmata de cedarea partilor mie? Care sunt sansele sa raman fara apartament? Sincer as avea nevoie de o solutie concreta, va pot da orice detalii.
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile oferite. Totusi mai am o intrebare, daca apartamentul este vandut cu o suma fictiva unei alte persoane care nu face parte din familie dupa care la o luna-doua acea persoana mi-l "vinde" mie, s-ar putea ocoli problema recuperatorilor? Nu am venituri sa imi permit cumpararea "pe bune" a apartamentului de la parintii mei, este un apartament cu trei camere in centrul unui oras.
Tocmai asta este problema, mama mea nu a mai platit rate de vreo 14 luni, si are la vreo 4 banci credite. Executorii deja au inceput sa puna stapanire pe conturile de la alte banci la care avea conturi, i-au sechestrat banii dintr-un cont si toate astea ne-au pus pe ganduri. Datoriile se ridica undeva la 50.000RON, adunand toate bancile. Si daca ea nu s-a gandit, m-am gandit eu ca ar fi mai bine sa nu pierdem si apartamentul...
Buna ziua! As dori si eu sa stiu in ce conditii pot parintii mei sa treaca apartamentul pe numele meu. Parintii mei sunt divortati de 2 ani, nu au facut partaj, stau separat iar apartamentul vechi a ramas "nimanui", dupa lungi discutii am ajuns la hotararea de a-l trece pe numele meu. Dupa toate astea as dori sa stiu daca datoriile la banci ale mamei mele sunt un impediment, mentionez ca nu avem credite ipotecare pe apartament sau ori ce alt mijloc de gaj, sunt pur si simplu credite simple. Eventual daca ar putea mama mea sa imi faca acte pe partea ei, cu toate ca partajul nu a fost facut. Ideea de baza e ce modalitati sunt pentru a transfera pe numele meu apartamentul?
Va multumesc pentru raspuns! Ma gandeam eu...0.01 la suta nu suna prea incurajator. Din pacate mama copilului spune ca el ar fi tatal biologic. Dar daca fetita este recunoscuta de altcineva intre timp...ce sanse ar mai avea presupusul tata? Ce baza legala ar mai avea ca sa ceara testul cand deja copilul are un tata in acte si mama copilului sustine ca el este tatal adevarat? Incerc sa gasesc solutii, usi, orice.
Buna ziua, am o intrebare legata de stabilirea paternitatii. Este vorba de o mama singura care are o fetita in varsta de 8 luni. Presupusul tata a sugerat sa fie abandonata la nastere sau data spre adoptie, nu si-a indeplinit nici o datorie morala sau legala, nu si-a recunoscut-o in acte. Acum dupa 8 luni de zile s-a hotarat sa o declare ca fiind a lui. Mama nu este de acord. Intrebarea este: Poate presupusul tata sa forteze efectuarea testului de paternitate fara acordul mamei? Iar daca se ajunge in instanta pentru obtinerea dreptului de efectuare a testului de paternitate, ce sanse ar fi ca presupusul tata sa obtina acest drept?