avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire privind vanzarea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire privind vanzarea unui apartament

Buna ziua! As dori si eu sa stiu in ce conditii pot parintii mei sa treaca apartamentul pe numele meu. Parintii mei sunt divortati de 2 ani, nu au facut partaj, stau separat iar apartamentul vechi a ramas "nimanui", dupa lungi discutii am ajuns la hotararea de a-l trece pe numele meu. Dupa toate astea as dori sa stiu daca datoriile la banci ale mamei mele sunt un impediment, mentionez ca nu avem credite ipotecare pe apartament sau ori ce alt mijloc de gaj, sunt pur si simplu credite simple. Eventual daca ar putea mama mea sa imi faca acte pe partea ei, cu toate ca partajul nu a fost facut. Ideea de baza e ce modalitati sunt pentru a transfera pe numele meu apartamentul?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:23, 15 Decembrie 2010
sa va vanda ambii parinti apartamentul.
mama nu va poate vinde partea ei pt ca nu este determinata o anumita cota, parintii dvs sunt proprietari in devalmasie
creditele mamei nu constituie un impediment in vanzare, mai ales daca ratele sunt platite la zi.
Tocmai asta este problema, mama mea nu a mai platit rate de vreo 14 luni, si are la vreo 4 banci credite. Executorii deja au inceput sa puna stapanire pe conturile de la alte banci la care avea conturi, i-au sechestrat banii dintr-un cont si toate astea ne-au pus pe ganduri. Datoriile se ridica undeva la 50.000RON, adunand toate bancile. Si daca ea nu s-a gandit, m-am gandit eu ca ar fi mai bine sa nu pierdem si apartamentul...
~ Conținut șters la cerere ~
in cazul asta, aveti o problema... mare. actul se poate revoca, daca se constata reaua credinta a mamei, de a-si micsora patrimoniul in vederea sustragerii bunului de la executare silita
PARINTII DUMNEAVOASTRA TREBUIE SA VA FACA O VANZARE, DACA PUTEM VORBI DE FAPTUL CA TREBUIE SA PLATITI UN PRET, CARE SA FIE SERIOS, NU DERIZORIU, CEL MAI BINE ACEASTA F PLATA A PRETULUI CATRE PARINTI AR FI BINE A SE FACE PRIN INTERMEDIUL BANCII, DECI PE UN CONT PE NUMELE PARINTILOR, PENTRU A NU RISCA, IN CAZUL EXISTENTEI ACESTEI PROBLEME DE CARE ATI AMINTIT CU CREDITELE MAMEI, CA EXECUTORUL JUDECATORESC SA CEARA ANULAREA CONTRACTULUI DE VANZARE-CUMPARARE, CONSIDERANDU-L FICTIV, FACUT DOAR IN SCOPUL ELUDARII! INSA DACA SE FACE DOVADA ACHITARII PRETULUI CATRE PARINTI, CHIAR DACA ULTERIOR SEMNARII CONTRACTULUI, PARINTII RIDICA SUMA DE BANI PE CARE LE-O DEPUNETI IN CONT, CONTRACTUL VA FI GREU DE ANULAT PT. ALTE MOTIVE. PROBLEMA ESTE DACA AVETI INCREDEREA NECESARA IN PARINTI, PT. A VA RESTITUI SUMA DEPUSA CA PRET?
DONATIE NU VA RECOMAND, DEOARECE ACEASTA POATE FI, DE ASEMENEA ATACATA!

Alte discuții în legătură

Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa fara partaj johnalexander johnalexander Buna ziua, Parintii mei sunt divortati de ceva timp iar acum vor sa vanda apartamentul...este obligatoriu partajul? Multumesc! (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte dupa divort Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Am o intrebare la care sper sa gasesc raspuns. Parintii mei au divortat recent si momentan inca sunt proprietari 50%-50% pe un imobil. Nu se va ... (vezi toată discuția)