Buna ziua! As dori si eu sa stiu in ce conditii pot parintii mei sa treaca apartamentul pe numele meu. Parintii mei sunt divortati de 2 ani, nu au facut partaj, stau separat iar apartamentul vechi a ramas "nimanui", dupa lungi discutii am ajuns la hotararea de a-l trece pe numele meu. Dupa toate astea as dori sa stiu daca datoriile la banci ale mamei mele sunt un impediment, mentionez ca nu avem credite ipotecare pe apartament sau ori ce alt mijloc de gaj, sunt pur si simplu credite simple. Eventual daca ar putea mama mea sa imi faca acte pe partea ei, cu toate ca partajul nu a fost facut. Ideea de baza e ce modalitati sunt pentru a transfera pe numele meu apartamentul?
ca s-o execute silit pe mama, in lipsa unor bunuri proprii ale dansii, trebuie sa ceara partajul bunurilor comune.
in cazul de fata, as sfatui pe parintii dvs sa faca dansii partaj. tatal, ca tot nu are datorii, sa ceara atribuirea apartamentului cu plata sulta catre sotie. ca suma asta de despagubire sa nu fie mare, tatal poate dovedi ca a contribuit mai mult la achizitionaea casei sau plata ratelor etc, a primit o donatie de la parintii lui, de la varul lui, costica etc. asa ca, mamei nu i se cuvine prea mult
va trebui ca tatal sa platesca sulta , mama o da la banca si asta e. apoi tatal, va va putea vinde/ dona, casa