avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate Studio Legale

Activitate Studio Legale

Daca nu va actioneaza in judecata in interiorul termenului de prescriptie cu siguranta exact la sfarsitul perioadei va vor Notifica din nou, termenul de prescriptie va fi intrerupt dupa care va continua sa curga din nou!II puteti ignora intr-adevar insa nu uitati ca penalitatile curg in defavoarea dumneavoastra.Ramane la aprecierea dumneavoastra.
Sa inteleg ca societatea in speta a prestat un serviciu unei persoane fizice, pretul nu s-a platit iar societatea trebuie sa promoveze actiune in justitie pentru a recupera pretul plus eventualele prejudicii, nu?
Daca da, (in sensul ca am inteles bine speta) dumneavoastra doriti sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care debitorul sa fie obligat la plata pretului!
Ati ajuns in instanta si s-a constat ca serviciul prestat debitorului nu este o fapta de comert?De ce insistati in a demonstra daca serviciul prestat este sau nu un fapt de comert?
Pentru recuperarea pretului datorat este suficient ca prin cererea de chemare in judecata sa se demonstreze ca intre persoana juridica si persoana fizica s-a nascut o obligatie care nu a fost executata si NU daca serviciul prestat este sau nu un fapt de comert!

Izvoarele obligatiilor. Art. 1.165 C.civ. - Obligatiile izvorasc din contract, act unilateral, gestiunea de afaceri, imbogatirea fara justa cauza, plata nedatorata, fapta ilicita, precum si din orice alt act sau fapt de care legea leaga nasterea unei obligatii.

Plata-Art.1469 - C.civ.Obligatia se stinge prin plata cand prestatia datorata este executata de buna voie.

Spatiul este insuficient aici pentru a dezbate articolele din codul civil care privesc Obligatiile, insa vi-le sugerez ca temei legal in motivarea cererii dumneavoastra pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti privind obligarea debitorului la plata pretului datorat.

Mult succes!