avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante telefonie mobila

Buna ziua,

Am vazut ca s-a mai scris pe aceasta tema anul trecut, undeva prin luna aprilie. Ma adresez dumneavoastra pentru ca nu stiu daca s-a mai schimbat ceva de atunci si pana acum. Problema cu care ma confrunt este urmatoarea: am avut un abonament la furnizor telefonie, pe care l-a utilizat altcineva- dar din pacate asta nu are nici o relevanta. Ultima factura pe care am primit-o eu a fost in luna iunie 2009, in valoare de 703 RON. Persoana care utiliza numarul respectiv de telefon nu a achitat aceasta factura, eu nici atat, neavand disponibila o astfel de suma. Timpul a trecut, factura a ramas neachitata, iar in noiembrie 2011 am primit o somatie de plata din partea unei firme de recuperari, prin care ma informau ca am de achitat 4400 de RON, la care se adauga penalitati pentru fiecare zi de intarziere. Termenul limita de achitare a sumei integrale era undeva pana la data de 15-16 decembrie 2011. M-am informat pe internet cu privire la aceasta situatie, am vazut ca datoria se prescrie in 3 ani de la scadenta ultimei facturi, din pacate mai am inca 6 luni pana la implinirea celor 3 ani. Problema mea cea mai mare este ca am un venit net lunar de 1400 RON, care nu imi permite sa achit aceasta suma astronomica. Am ignorat acea somatie, mai cu seama ca aceasta a ajuns prin posta acasa la parintii mei (la vechea mea adresa), in Brasov- eu locuiesc momentan in Bucuresti. Ieri, 12 ianuarie, m-a sunat mama sa imi spuna ca am primit din nou o somatie similara, tot din partea firmei de recuperari, de data asta suma care mi se solicita spre achitare fiind de 4500 de RON. Chiar nu stiu ce sa fac, ce pozitie sa adopt, imi este frica sa nu mi se puna poprire pe salariu, pentru ca in acest caz chiar ca nu as mai putea supravietui cu banii care mi-ar ramane la sfarsitul fiecarei luni, si in nici un caz nu as fi dispusa sa imi fac un credit la banca pentru a achita aceasta suma care mie mi se pare de neconceput.
Nu sunt o ignoranta, sunt o persoana cu doua facultati, cu job stabil si fara datorii la utilitati sau la banci, insa chiar am nevoie de un sfat de la cineva care s-a mai confruntat cu astfel de cazuri. Cu mintea de acum, de la 27 de ani, nu as mai face prostia de acum 6 ani, sa inchei un abonament pe numele meu pentru altcineva, dar din pacate m-am pus in situatia asta si trebuie sa o rezolv singura, intr-un fel sau altul.
Orice sfat este binevenit.
Astept un rasuns cat mai urgent si va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Studio Legale , Avocat 16:43, 16 Ianuarie 2012
Exista varianta sa-i ignorati in continuare in speranta ca trece timpul si dreptul lor la actiune se va prescrie, riscati sa va actioneze in judecata si daca vor castiga, aveti de platit apoi si cheltuieli de judecata si de executare. Nu veti avea poprire decat pe 1/3 din salariu.
Mai exista varianta sa-i contactati, sa negociati suma si sa va intelegeti sa platiti in rate, dar daca va recunoasteti datoria fata de ei, termenul de prescriptie e intrerupt, urmand sa inceapa sa curga un altul
Va multumesc ca mi-ati raspuns la mesaj. Mai am totusi o nelamurire- cam cat timp mai poate dura pana ar putea sa ma actioneze in judecata? poate fi vorba despre o perioada mai lunga de timp sau totul se intampla foarte repede?
Pai ar trebui s-o faca pana se implinesc 3 ani de la scadenta facturii.
Daca nu va actioneaza in judecata in interiorul termenului de prescriptie cu siguranta exact la sfarsitul perioadei va vor Notifica din nou, termenul de prescriptie va fi intrerupt dupa care va continua sa curga din nou!II puteti ignora intr-adevar insa nu uitati ca penalitatile curg in defavoarea dumneavoastra.Ramane la aprecierea dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare luisa_toma luisa_toma In 2000 am facut abonament la [EDITAT]. Dupa ce am ramas fara servici n-am mai putut plati. ( suma neplatita 213 ron) .Prin 2006 primesc de la [EDITAT] o ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie nelutza nelutza Am 2 credite de nevoi personale luate in 2007 .Unul in valoare de 4500de ron si altul de 7000 de ron .Pana in 2010 am platit la unul dintre el ramanand doar ... (vezi toată discuția)
Datorie furnizor telefonie best4ady best4ady Am avut un abonament la Orange semnat in 2006 iar prin 2007 sau 2008 am ramas in urma cu plata si nu am mai platit suma de 150 ron. In acesti ani tot am primit ... (vezi toată discuția)