avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperare

In 2000 am facut abonament la [EDITAT]. Dupa ce am ramas fara servici n-am mai putut plati. ( suma neplatita 213 ron) .Prin 2006 primesc de la [EDITAT] o scrisoare , in care ma anunta ca acum sunt datoare lor, si am de platit 1400 ron, cu penalitati cu tot. Cand am vazut scrisoarea am zis .....nu-s intregi la cap. In fine, n-am platit nici atunci nimic. Dupa cateva luni primesc alta scrisoare, in care ma anunta ca trebuie sa platesc 700 ron. Mi s-a parut ciudat, iar n-am dat importanta. Prin 2007 primesc alta scrisoare in care ma anunta ca trebuie sa le platesc 213 ron, altfel imi baga penalitati. Deja era si mai ciudat, iar am ignorat scrisoarea. in 2010 decembrie a venit din nou scrisoare ca am de platit 750 ron, si daca nu platesc imi vin cu executare silita acasa. Numai ca eu nu mai domiciliez la aceea adresa unde mi-au tot trimis scrisorile. In judecata nu am fost data de ei. Mi-a zis un procuror ca orice datorie care nu se recupereaza in 3 ani, se sterge. Eu insa am platit 250 ron acum in martie 2011. Acuma cei de la [EDITAT] imi suna o verisoara si tot o ameninta ca daca nu merg sa platesc , cei 250 ron se pierd si ei o sa mai puna alte penalitati, ca sunt obligata sa platesc cei 750 ron. Ce pot sa fac? Este adevarat ce mi-a zis procurorul? Imi puteti spune care este legea in care scrie ca dupa 3 ani se sterg datoriile. Eu am avut datoria in 2000, acum suntem in 2011.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:18, 23 Aprilie 2011
din pacate,a-ti comis o mare eroare,prin plata sumei respective in martie 2011.practic, prin recunoasterea datoriei,a-ti intrerupt cursul prescriptiei.acum veti suporta si toate penalitatile.Nu ar fi trebuit sa platiti deloc;intradevar, fata de dvs s-a intrunit prescriptia, care opera"ope legis".
termenul general de prescriptie este de 3 ani insa acest termen este intrerupt de actiunile pe care le-au intreprins cei de la firma de recuperari.
eu consider ca din moment ce ati fost notificat in repetate randuri,nu va ramane decat sa platiti.
eu cunosc o persoana care a sunat la firma de recuperari si i-a intrebat daca ii ofera vreo facilitate daca plateste in termen scurt.cei de la recuperari i-au zis ca daca plateste in 2 saptamani ii fac o reducere de 15 % . atunci persoana le-a zis ca daca ii reduc cu 20 % plateste intr-o ora si au fost de acord si s-a facut plata.
pana la urma datoria dvs tot exista.
Datoria se prescrie (nu se sterge) in termenul general de prescriptie edictat prin Decretul nr.167 din 1958.
Insa, recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie duce la intreruperea cursului prescriptiei, urmand sa curga un nou termen de prescriptie de aceeasi natura. Adica, platind cei 250 lei v-ati recunoscut in mod expres obligatia corelativa dreptului pretins, putand fi considerata plata a dobanzilor rezultate din datoria scadenta.
"termenul general de prescriptie este de 3 ani insa acest termen este intrerupt de actiunile pe care le-au intreprins cei de la firma de recuperari".... Acele adrese prin care firmele de recuperari instiinteaza datornicii ca au de platit X sume pot fi considerate "actiuni" in contextul citat mai sus? Adica daca ei vor trimite in fiecare an cate o adresa de genul acela termenul de prescriptie nu se va mai putea aplica niciodata.... Am si eu un caz intre prietenii mei care nu poate fi executat caci nu are nici un fel de bunuri, nici salariu (nici macar nu este in tara), deci executarea saun poprirea nu au obiect, dar primeste instiintari "cu carul" prin care este "sfatuit" sa achite sumelee, caci este in interesul sau sa se rezolve problema pe cale amiabila.... Si cam atat.... Concret, nu prea se poate face nimic. Care ar fi finalitatea?? Imi cer scuze ca am intervenit....

Va multumesc la toti pentru raspunsurile date.
In prezent nu sunt in tara, iar bunuri pe numele meu si al sotului, este un apartament cumparat cu credit ipotecar pe 30 de ani. Servici nu am........Poate vor din alocatia copilului ceva . :O
Noua mea adresa nu o au, tot la ceea veche imi trimit scrisorile.
Poate ar trebui sa negociez cu ei?

Alte discuții în legătură

Firma de executare silita insistenta Livica Livica Am un credit pe care trebuia sa-l platesc pana in 2007. Cand am avut banii ce mai trebuiau platiti am fost la respectiva banca dar mi s-a spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Creditor-societate recuperari creante stefan2008ro stefan2008ro Buna ziua In 2004 am facut un abonament la [editat] dar nu am vrut sa imi iau nici un telefon, doar abonamentul. Nr care l-am facut abonament a fost cartela ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie alinacris alinacris Buna ziua. As dori sa ma indrumati cu privire la o problema legata de o datorie catre firma telefonie mobila [EDITAT] - in septembrie 2011 am primit o somatie ... (vezi toată discuția)