avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma de executare silita insistenta
Discuție deschisă în Executare silită

Firma de executare silita insistenta

Am un credit pe care trebuia sa-l platesc pana in 2007. Cand am avut banii ce mai trebuiau platiti am fost la respectiva banca dar mi s-a spus ca nu mai figurez cu nici o datorie. Din 2011 ma tot cauta o firma de recuperari, dar , avand in vedere ca datoria e prescrisa, am incercat sa nu ma las intimidata. Azi am primit o instiintare prin care ma anunta ca " intentioneaza sa intreprinda toate demersurile necesare in vederea introducerii unei cereri de repunere in termen a dosarului la instanta judecatorescasi sa demareze executarea silita". Dar oare ce i-a retinut sa faca asta pana acum? Este doar o alta metoda de intimidare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 13:08, 16 Iunie 2013
Cel mai probabil e o tehnica de intimidare. Daca introduc vreo actiune, faceti contestatie la executare si invocati prescriptia. Ei sunt cei care vor trebui sa demonstreze ca nu s-a implinit termenul de prescriptie.
Pe ce motiv sa ceara repunerea in termen ? Ignorati-i si gata.
Daca banca a spus ca nu mai datorati nimic probabil s-a decis stingerea creantei fata de dumneavoastra. Apoi, s-au gandit sa dea firmei de recuperari sa incerce marea cu sarea. Nu cred ca au vreo sansa sa obtina repunerea in termen. Daca doresc sa actioneze, merg direct in instanta, nu trimit notificari fara nicio valoare juridica.
nu este nici o intidimare. aveti de la banca o hartie scrisa in acest sens ? o dovada? o scrisoare prin care anunta ca nu mai aveti datorii? cum faceti dvs achitarea datoriei ?

daca banca a vandut creanta catre firma de recuperari e foarte posibil ca in datele bancii sa nu mai figurati cu intarzieri.
Cred ca nu ati inteles, d-na nu sustine ca ar fi platit sau ca nu are datorie. Noi vorbim ca acel creditor oricare ar fi acela, fie banca sau firma de recuperari nu a fost interesat sa-si recupereze banii , astfel ca dreptul sau la actiune s-a prescris.
S-au trezit tarziu si nu exista motiv pt care sa fie repusi in termen.

Alte discuții în legătură

Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Perioada prescriptie marysimo marysimo In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp ... (vezi toată discuția)