avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma de executare silita insistenta
Discuție deschisă în Executare silită

Firma de executare silita insistenta

Am un credit pe care trebuia sa-l platesc pana in 2007. Cand am avut banii ce mai trebuiau platiti am fost la respectiva banca dar mi s-a spus ca nu mai figurez cu nici o datorie. Din 2011 ma tot cauta o firma de recuperari, dar , avand in vedere ca datoria e prescrisa, am incercat sa nu ma las intimidata. Azi am primit o instiintare prin care ma anunta ca " intentioneaza sa intreprinda toate demersurile necesare in vederea introducerii unei cereri de repunere in termen a dosarului la instanta judecatorescasi sa demareze executarea silita". Dar oare ce i-a retinut sa faca asta pana acum? Este doar o alta metoda de intimidare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 13:08, 16 Iunie 2013
Daca nu ar fi fost intimidare, care este temeiul adresei trimise debitorului? unde este obligatia legala de trimitere a celei de a 1000-a notificari?

Cu siguranta in contabilitatea bancii nu mai figureaza cu debite, pentru ca au fost cesionate.
D-na a mentionat ca banca i-a comunicat ca nu mai are datorii, inainte de cesiune, eu cel putin asa am inteles.
asteptam mai multe lamuriri din partea doamnei. de exemplu eu as intreba de schimbarea adresei. ca exista si aceasta posibilitate. eu vad aici ca doamna a vrut sa plateasca, insa datoria era cesionata deja firmei de recuperari. doamna banuieste ca s-a prescris datoria, insa trebuie sa stim daca debitorul a epuizat toate caile de atac.
Care cai de atac? Impotriva a ce? Sau vroiati sa stiti daca creditorul a epuizat. Debitorul poate sta linistit in pasivitate, el nu pierde nimic dintr-o astfel de atitudine, dimpotriva, castiga. Se va apara pe cale de exceptie invocand prescriptia, daca si numai daca, creditorul va incepe executarea.
Dupa datale prezentate, ma indoiesc sincer.
Datoria s-a prescris cu siguranta din 2007 pana acum, daca nu a existat ceva care sa intrerupa cursul prescriptiei. Si in 2011 era prescrisa, cand au inceput sa o caute "recuperatorii".

Caile de atac, ca sa fie epuizate, ar fi trebuie mai intai accesate, or eu inteleg ca in afara amenintarilor firmei de recuperari, nu au existat alte demersuri, concrete si legale. Nici nu prea ar fi avut temei, daca datele pe care le avem sunt complete si prescriptia nu a fost intrerupta.

Firmele de recuperari sunt dincolo de limita legalitatii si in tari mai avansate decat noi, mizeaza pe intimidare si necunoastere.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! Nu s-au facut alte demersuri in afara celor ale firmei de recuperari. De-a lungul timpului am tot primit cate o scrisoare de la firma de recuperari, ba ca ma scutesc de jumatate din datorie daca platesc in 48 de ore, ba ca au inceput executarea silita. Cand m-au cautat la telefon le-am zis ca o sa ia un avocat legatura cu ei. Un timp nu m-au mai cautat si la cateva luni isi mai amintesc de mine.
Am inteles ca e intimidare si va multumesc mult pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Perioada prescriptie marysimo marysimo In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp ... (vezi toată discuția)