avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creditor-societate recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creditor-societate recuperari creante

Buna ziua
In 2004 am facut un abonament la [editat] dar nu am vrut sa imi iau nici un telefon, doar abonamentul.
Nr care l-am facut abonament a fost cartela 2-3 ani.
Dupa 7-8 luni am pierdut telefonul si am sunat la connex sa imi dea o noua cartela, dar au spus ca inca nu am 1 an de abonament si trebuie sa platesc 10$ . In cele 7-8 luni eram client fidel 400-500 RON pe luna care ii achitam mereu.
Din cauza ca nu au vrut sa imi dea o cartela gratis nu am mai vrut sa mai platesc, ramanand din ultima factura de 500 RON, 120 ROn.
Dupa 3 ani ani si ceva de zile m-au sunat de la o Firma de recuperati [editat] si mi-au spus ca au preluat datoria de la [editat] plus o dobanda de700 RONi .
In total firma de recuperari ma tot suna mereu si spune sa platesc suna de 800 Ron in termen de 24 ore.
Ce de poate intampla...ca ei imi spun ca eu nu mai am nici o treaba cu [editat] dar.. nu vreau sa platesc dobanda bagata de ei, si de ce abia dupa 3 ani de zile mia venit prima somatie de plata de la ei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: vera2011 , utilizator 11:41, 7 Iunie 2011
Ce de poate intampla

Nimic.
Creanta e prescrisa de mult.
Spuneti-le sa nu va mai sune pt. ca nu datorati nici un leu.
Dupa cat timp de prescrie si in cez se prescrie?
Multumesc
3 ani, conform Decret 167/1958:
ART. 1

Dreptul la actiune, avind un obiect patrimonial, se stinge prin

prescriptie, daca nu a fost exercitat in termenul stabilit in lege.


Odata cu stingerea dreptului la actiune privind un drept principal se

stinge si dreptul la actiune privind accesorii.

Orice clauza care se abate de la reglementarea legala a prescriptiei

este nula.

ART. 2

Nulitatea unui act juridic poate fi invocata oricind, fie pe cale de ac-

tiune, fie pe cale de exceptie.

ART. 3

Termenul prescriptiei este de 3 ani, iar in raporturile dintre organiza-

tiile socialiste, de 18 luni.

buna ziua...am si eu nevoie de un sfat...acum 2 saptamani am primit o scrisoare prin care mi se aducea la cunostinta ca am de platit o factura la [editat]in valoare de 700 ron.(factura platita in ianuarie-februarie 2008...mentionez ca factura care apare restanta este din decembrie 2007)cei de la [editat]sustin ca au mai trimis scrisori prin care imi aduceau la cunostinta ca am aceasta suma de plata in decursul anului 2008 insa eu n-am primit nicio astfel de scrisoare.(in afar de cea de acum 2 saptamani).dupa atata timp...au inceput sa ma cauta chiar si la numerele de telefon fix ale vecinilor... :O de la banca nu imi pot elibera niciun act ca factura a fost platita deoarece ei nu au o bbaza de date cu incasarile de la bancomat(asa mi s-a spus)..in 10 zile trebuie platita aceasta suma.in caz contrar din cate am inteles dosarul meu va fi trimis unui cabinet de avocatura...ce ma sfatuiti sa mai fac? greseala mea a fost ca nu am pastrat chitanta :(( si daca imi permiteti un sfat...PASTRATI CHITANTELE SI ORICE DOVATA CA ATI PLATIT... ca nu se va afla niciodata unde ajung banii dumneavoastra,,,,si dupa ani si ani....primiti astfel de scrisori...si as mai avea o intrebare: este posibil sa fiu in biroul de credite? :(
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Din pacate, sunteti un pic in culpa, pentru ca nu ati pastrat chitanta.
Incercati totusi inca o data la banca.
Cereti un extras de cont pe luna efectuarii platii. Trebuie sa apara cumva si aceasta plata.
Succes.

Alte discuții în legătură

Probleme cu societatea de recuperare tutipida tutipida M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, ... (vezi toată discuția)
Se prescrie un debit cu o vechime de 10 ani ??? Franken Franken Buna ziua! Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Acum vreo 10 ani am avut un abonament de telefonie cu [FURNIZOR]. Mi-am platit toate facturile la ... (vezi toată discuția)
Creanta cesionata de o firma de telefonie mobila catre societate recuperari creante lia19 lia19 Situatia sta in felul urmator 1.Titularul unui contract de telefonie mobila decedeaza.Factura de 73,27 lei ramane neachitata.Dupa mai bine de doi ani si ... (vezi toată discuția)