Intr-o situatie cat de cat asemenatoare se afla si niste prieteni de-ai mei.
Sa va spun pe scurt cum sta treaba.. Domnul x sa-i zicem are un abonament ................. pe care-l plateste. In contract nu se spune nimic despre o taxa de reziliere contract. Nu stiu exact cum sta treaba, daca domnul la un moment dat n-a mai platit sau a platit dar nu mai are chitantele(totul se intampla in anul 2000, cu aproximatie). Ideea e ca in 2007 sotul primit o hartie prin care era anuntat ca are de platit nu stiu cate luni restanta la telefon (o valoare mica) dar cu o taxa de reziliere a contractului de vreo 20 de ori mai mare decat facturile chipurile restante. Sotia de buna credinta cauta contractul, il citeste si ia legatura telefonic cu firma respectiva spunandu-le ca in contract nu scrie nimic de nici o taxa de reziliere. Acest telefon este inregistrat. Credeti ca prin telefonul pe care l-a dat sotia respectivului poate fi considerat implicit recunoscut faptul ca sotul are o datorie? Si sa nu mai fie vorba despre nici o prescriptie? Ulterior tot sotia a mai avut o discutie telefonica prin care le-a comunicat ca sotul si-a platit toate datoriile dar chitantele pentru respectivele plati sunt distruse. Acum eu as avea mai multe intrebari
1 Este prescrisa datoria?
2 In situatia in care sotia a cerut insistent sa nu mai fie sunata pe numarul ei personal de telefon si nici sa nu mai primeasca mesaje care nu-i sunt destinate, se poate face ceva impotriva celor care o deranjeaza?
In discutia telefonica inregistrata de recuperatori se spune ca discutia este inregistrata iar continuare convorbirii inseamna acceptul ca discutia sa fie inregistrata... Asta nu inseamna ca persoana sunata este de acord sa-i fie prelucrate datele cu caracter personal... Daca solicita, telefonic, tot intr-o discutie cu ei, sa-i fie sterse datele cu caracter personal din evidentele dumnealor, acestia mai au voie s-o sune sau sa-i dea mesaje? Ce se poate face in acest caz?
Oricum am inteles de la prietenii mei ca e vorba de o suma de aproximativ 100 de lei care chipurile trebuia platita dar ei nu vor sa plateasca o datorie care nu le apartine. La cate telefoane si mesaje au dat recuperatorii s-au cheltuit peste 100 de lei...Nu vad rostul demersului... Sa fie vorba despre ceva depagubiri pentru intarzierea efectuarii platii?
Va multumesc pentru rabdarea de a citi cele povestite de mine...
~ final discuție ~