avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Activitate nicolettatica

Activitate nicolettatica

Buna ziua, ma numesc nicoletta popescu, si as avea o intrebare , daca poate cineva sa ma lamureasca, si anume : cumnata mea in varsta de 70 ani , nevazatoare, cu certificat de incadrare in grad de handicap GRAV, Permanent si cu Indemnizatie de insotitor, datat 23 decembrie 2014, primeste indemnizatia pe care a dobandit-o legal, fiind un drept al ei , din 23 dec.2014 abia incepand cu 01 februarie 2015 , cu plata in martie 2015;
- mentionez ca certificatul l-am primit prin posta in data de 09 ian.2015, mi s-a cerut sa facem cerere pentru indemnizatie (pe care am depus-o in data de 12.ian 2014) si mi s-a spus ca indemnizatia se primeste INCEPAND CU LUNA URMATOARE DEPUNERII CERERII (deci cu 01febr2015)- platibila in martie,
Asta mi se pare incorect, dreptul ei i s-a dat in decembrie, in certificat scrie ca are dreptul la indmnizatie chiar si pentru insotitor, de ce se plateste incepand cu februarie ???
As dori sa stiu daca exista un temei legal sau este pur si simplu o trenare birocratica.
Va multumesc.
Răspuns la discuția mostenire
va multumesc foarte mult, este foarte complicata matematica dar am inteles-o (pina-ntr-un final ...?) , cu respect nicoletta popescu, timisoara
Discuție mostenire
suntem doua suroi, eu am ramas (si ingrijit) parintii (mama a decedat acum 6 ani la 84 de ani, iar tata este nevazator pe linga altele..si are 90 de ani), in casa construita de tata, sora mea este din 1972 plecata din casa si din 1984 domiciliata in Germania ; tata a facut un testament in favoarea mea dar ce ma sfatuiti a fi mai corect, pentru ca toate sunt frumoase pina la mosteniri, bani...nu-i asa ?
Pot sa specific ca eu a trebuit sa ma las de servici acum 12 ani cand au devenit ambii parinti neputinciosi si au avut nevoie de ingrijire si sunt asistent personal pentru tata , persoana cu handicap grav.
va multumesc,