avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate IonutStoica

Activitate IonutStoica

Răspuns la discuția Mostenire de la bunicii tatalui
Banuiesc ca nu s-a facut aceasta imparteala din moment ce casa este pe numele stabunicilor mei. Tot ce stiu este ca tatal meu plateste toate facturile, impozitele, etc. Adresa lui din buletin este aceea.

Daca imi puteti expune mai multe cazuri v-as fi recunoscator.

Multumesc anticipat.
Tatal meu plateste toate impozitele, facturile, etc de aproape 30 de ani (mai sunt cateva luni pana se implinesc cei 30 de ani) la casa parinteasca (din cate am inteles este pe numele bunicilor lui). De vreo 5 ani am inceput renovarea acelei case, am mai construit cateva camere, etc, O investitie de peste 300.000 RON (da, peste 3 miliarde lei vechi).

Tatal meu mai are o sora ce nu a avut copii, dar care am impresia ca ii face cu ochiul casa proaspat renovata.


In ce conditii pot sa trec aceasta casa pe numele tatalui meu? Am inteles ca daca trec 30 de ani de plata a impozitelor pe o proprietate ai dreptul sa o treci pe nume. Este adevarat sau sunt doar fabulatii?


Multumesc anticipat.
Multumesc pentru informatii. Am citit articolul 48 dar nu am inteles mare lucru din el. In orice caz, am vazut ca nedectubilitatea combustibilului este valabila pana la 31 decembrie 2010. Sa inteleg ca dupa aceasta data se vor putea deduce din nou cheltuielile privind combustibilul?
eu.ro.lex a scris:

alege platitor TVA ...si pentru infiintare, apeleaza la specialisti...:yes: e cel mai sanatos...

Buna ziua, in primul rand va multumesc pentru raspunsul prompt, insa doresc niste lamuriri. De ce este mai bine platitor TVA decat neplatitor?
Sa zicem ca voi avea doar clienti din romania, persoane fizice sau juridice, care sunt pasii ce trebuiesc urmati si la ce aspecte sa am grija?


@jester, multumesc pentru informatii. Sa lasam deoparte chestiile legate de UE sau SUA.

Sa zicem ca initial voi emite facturi in valoare de 500-1000 ron lunar. Care este cea mai buna solutie pentru infiintarea PFA-ului?

Si apropo, ce cheltuieli sunt deductibile pe PFA?

Multumesc anticipat.
Buna dimineata stimati colegi.
Sa incepem cu inceputul, sunt un tanar programator ce lucrez in principal cu clienti din Romania dar si din UE sau SUA ca freelancer. Am pierdut foarte multe proiecte din pricina faptului ca nu am putut sa le ofer factura.

Asadar doresc sa devin PFA pentru activitati legate de IT (software/hardware) cat si prelucrarea datelor personale (pe viitor poate voi oferi hosting si altor persoane decat clientilor mei pe partea de programare).

Acum, nelamurirea ar fi, ce este mai bine sa aleg, platitor de TVA sa Neplatitor? si ce implica fiecare (ma refer la hartii pe care trebuie sa le completez lunar, taxe, impozite, etc). Am citit cateva topice de pe acest site cat si de pe altele dar tot nu m-am lamurit complet despre ce este vorba si ce costuri implica initial.
Am citit ceva despre o taxa de 150 ron la infiintare, doar atat trebuie sau sunt si alte costuri? Ce este cu norma de venit si cum se taxeaza? daca eu pun norma de venit 10 RON si intr-o luna castig 10000 cum se taxeaza?

Am vazut ca sunt foarte multe persoane care cunosc foarte bine legislatia din Romania si m-ar putea ajuta atat pe mine cat si pe alti utilizatori care sunt bagati in ceata de birocratia tipic Romaneasca.

Multumesc anticipat,
Ionut