avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de la bunicii tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de la bunicii tatalui

Tatal meu plateste toate impozitele, facturile, etc de aproape 30 de ani (mai sunt cateva luni pana se implinesc cei 30 de ani) la casa parinteasca (din cate am inteles este pe numele bunicilor lui). De vreo 5 ani am inceput renovarea acelei case, am mai construit cateva camere, etc, O investitie de peste 300.000 RON (da, peste 3 miliarde lei vechi).

Tatal meu mai are o sora ce nu a avut copii, dar care am impresia ca ii face cu ochiul casa proaspat renovata.

In ce conditii pot sa trec aceasta casa pe numele tatalui meu? Am inteles ca daca trec 30 de ani de plata a impozitelor pe o proprietate ai dreptul sa o treci pe nume. Este adevarat sau sunt doar fabulatii?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: IonutStoica , utilizator 12:22, 12 Octombrie 2011
depinde de mai multi factori... daca sa dezbatut sau nu mostenirea de pe urma bunicilor dvs ssi facuta imparteala
Banuiesc ca nu s-a facut aceasta imparteala din moment ce casa este pe numele stabunicilor mei. Tot ce stiu este ca tatal meu plateste toate facturile, impozitele, etc. Adresa lui din buletin este aceea.

Daca imi puteti expune mai multe cazuri v-as fi recunoscator.

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, situatie: bunica-mea are 2 copii (un baiat si o fata), ... IosifBA IosifBA Buna ziua, situatie: Bunica-mea are 2 copii (un baiat si o fata), acum 30 de ani fata s-a mutat intr-un apartament in oras si baiatul a ramas in casa ... (vezi toată discuția)
-bunicii mei sunt decedați ... simulete simulete Bună ziua! Avem următoarea speță : -bunicii mei sunt decedați și au avut în proprietate următoarele : doua terenuri cu construcții(casa) plus trei ... (vezi toată discuția)
Recuperarea investitiei făcute la casa părintească. petre.giurgi@yahoo.com petre.giurgi@yahoo.com Bună seara ! Vă rog să-mi explicați dacă pot să-mi recuperaz învestitia făcută în casa părintească, deoarece suntem 5 frați, iar eu locuiesc de ... (vezi toată discuția)