avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, situatie: Bunica-mea are 2 copii (un baiat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, situatie: Bunica-mea are 2 copii (un baiat si o fata), ...

Buna ziua, situatie: Bunica-mea are 2 copii (un baiat si o fata), acum 30 de ani fata s-a mutat intr-un apartament in oras si baiatul a ramas in casa parinteasca, baiatul s-a casatorit si impreuna cu nevasta lui si-au renovat casa, au bagat destui bani in casa, etc. Dupa 30 de ani sora baiatului s-a trezit ca vrea si ea o partea din casa parinteasca( casa este pe numele tatalui fetei si a baiatului, dar intre timp el a decedat) Ce se poate face in situatia de fata daca bunica-mea este de acord sa-i lase tot dreptul ei baiatului, cum o sa se imparta casa?
Cel mai recent răspuns: Avocat Popescu Radu Cătălin , Avocat 15:07, 8 Septembrie 2020
Dacă au păstrat facturile cu investițiile făcute se poate cere partajul bunului la valoarea pe care o avea imobilul fără renovările făcute de către cei doi, iar băiatul dacă dorește să rămanâ în casa respectivă îi poate plătii prețul cotei surorii sale pentru a rămâne cu casa , dar pentru toate acestea este nevoie de un evaluator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisa mostenire oltitat oltitat bunä, am si eu o intrebare? parintii mei mi-au promis cä tot ce au ei i-mi revine mie eu sä am grija lor, eu i-am cumpärat fratelui meu o masinä in anul ... (vezi toată discuția)
Cota parte din casa mostenita dupa renovare Andra Valeria Andra Valeria S-a facut actul de mostenire la notar dupa decesul bunicilor 50-50 in favoarea mamei si a matusii pentru o casa cu teren. Am convenit de comun acord toată ... (vezi toată discuția)
va rog o opinie calificata elena constanta elena constanta Buna seara, va rog daca se poate as dori o opinie calificata legata de urmatoarea speta : cu ceva ani in urma (aprox 10 ani) bunicii mei au decedat , lasand ... (vezi toată discuția)