avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte din casa mostenita dupa renovare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte din casa mostenita dupa renovare

S-a facut actul de mostenire la notar dupa decesul bunicilor 50-50 in favoarea mamei si a matusii pentru o casa cu teren. Am convenit de comun acord toată familia sa cotizam pentru renovare si extinderea casei ce a dus la cheltuieli destul de mari. De cativa ani de la finalizarea renovarii, varul a pretins mereu drept de folosința exclusiva deoarece a investit mai mult in renovare si oarecum refuza ca mama mea sa se mute acolo la pensie ci vor doar drept de vizita supravegheata cam max de 2 ori pe an.
Desi ei sunt o familie numeroasa si au folosit casa bunicilor des, exista această interdictie a lor mamei de a locui permanent in partea noastră de casa, deoarece sunt si dependinte la comun.
Cum putem solutiona aceasta situație delicata? Nu retin sa se fii facut intabularea dupa,insa avem OP-uri pentru renovarea unei treimi din casa, renovare ce ei nu pot justifica cu acte.
Va rog frumos sa ma ajutați. Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2020
Andra Valeria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andra Valeria , utilizator 20:42, 6 Ianuarie 2020
Buna seara,
Solicitati iesirea din indiviziune aratand ce investitii s-au facut dupa succesiune si cotele investite de fiecare familie in aceste renovari.
Daca nu va intelegeti CIVILIZAT se va apela la instanta.
Consultati un avocat.
Cotele de mostenire ati spus dumneavoastra, sunt 50%, 50%.
Suntem doar doua familii. Noi nu dorim sa iesim din proprietate cat dorim drept comun de folosinta cum am stabilit inițial. Problema este ca varul s a ocupat de toată renovarea pe banii nostri noi mergând pe încredere, iar ei nu pot justifica in ce anume s au bagat banii, pretinzând ca au cheltuit mult mai mult. Acum vor sa închirieze casa fara sa ne acorde vreun drept, doar de vizita. Va mulțumim!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Solicitati iesirea din indiviziune aratand ce investitii s-au facut dupa succesiune si cotele investite de fiecare familie in aceste renovari.
Daca nu va intelegeti CIVILIZAT se va apela la instanta.
Consultati un avocat.
Cotele de mostenire ati spus dumneavoastra, sunt 50%, 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune AD2103 AD2103 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Bunicul si bunica mea din partea mamei au decedat in urma cu 15 ani. S-a făcut succesiune pe casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune Marii5 Marii5 Buna ziua. De 9 ani a decedat bunica, mostenitorii casei devenind mama mea si sora ei. Problema este ca casa era veche, nelocuibila. De cand a murit bunica, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa stiu cum functioneaza chestia asta cu mostenirea ... Alexik2020 Alexik2020 Buna ziua,as dori sa stiu cum functioneaza chestia asta cu mostenirea daca casa si pamantul sunt pe numele bunicii aceasca fiind decedata si avand 3 copii ... (vezi toată discuția)