avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperarea investitiei făcute la casa părintească.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperarea investitiei făcute la casa părintească.

Bună seara ! Vă rog să-mi explicați dacă pot să-mi recuperaz învestitia făcută în casa părintească, deoarece suntem 5 frați, iar eu locuiesc de peste 20 de ani în casă cu părinții, casă pe care am renovat-o din temelii, iar frații spun că nu sunt de acord ca să recuperez nimic, deoarece ar fi trebuit să plătesc, chirie, nefiind casa mea. Menționez că nu am facturi, dar am ca martori toți vecinii și sunt dispus să plătesc un evaluator, în cazul în care îmi permite legea. Mulțumesc mult !
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
petre.giurgi@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: petre.giurgi@yahoo.com , utilizator 12:40, 28 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Evident, deoarece casa era aproape nelocuibilă, nu avea apă curentă, nici canalizare nici baie...etc... Pe de altă parte, părinții erau singuri, dat fiind faptul că trei dintre frați sunt în străinătate, iar sora mea care este în țară, locuiește cam la 2 km depărtare. Eu am dorit inițial să mi fac doar o baie, pentru a locui cât de cât în condiții civilizate, dar din moment ce am purces la anumite modificări, am fost nevoit oarecum să fac mai multe investitii, deoarece casa este veche și cum v-am spus inițial, era aproape nelocuibilă. Personal, sunt convins de faptul că dacă nu renovam din temelii această casă, astăzi nu era bună decât pentru demolare. În urma investițiilor făcute, doar casa fără terenul aferent, ar valora, cam, echivalentul unui apartament cu două camere, aprox. 30 000 euro, asta am aflat de la un agent imobiliar cu experiență. Eu nu vreau să-mi recuperez toată investiția, aș dori măcar jumătate, dar nici să plec fără nimic, cum vor frații mei, doar pentru că am locuit aici. Pe de altă parte, pe lângă cei aproximativ 20 000 euro pe care i-am investit, am muncit în fiecare vară aproximativ două luni de zile, la început alături de meșterii pe care i-am plătit, iar după finalizrea casei, am făcut gard nou, am reabilitat curtea, terase și am întreținut tot ceea ce ține de gospodărie, vreme de peste 20 de ani de când locuiesc aici, respectiv...vopsit gard, terase, exteriorul casei...etc, toate acestea le-am renovat periodic, pentru a nu se degrada.

Av. Moraru a scris:

Ati facut de bunavoie acele
investitii....

Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
petre.giurgi@yahoo.com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul a scos pamant de la el din curte si mi-a alunecat terenul si mi-a crapat tencuiala casei peste tot ali77mada ali77mada Buna ziua. Locuiesc intr-o casa construita in 1960. In spatele casei am o bucatica de teren pe lungimea terenului, intr-o parte este de 60 cm iar in partea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am urmatoarea situatie: acum aproape 2 ani , ni s-a ... andrei8811 andrei8811 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: Acum aproape 2 ani , ni s-a dat o casa la munte, veche , construita in anii 1930. Casa ce a fost a bunicii sotiei mele ne-a ... (vezi toată discuția)
Autentificare notariala pentru recunoasterea contributiei financiare la amenajarea unei case romanaplumb romanaplumb Buna seara, as vrea un sfat cu privire la situatia mea: mama este proprietara casei parintesti iar in 2011 eu am dat fratelui meu o inturnare pt acest ... (vezi toată discuția)