Evident, deoarece casa era aproape nelocuibilă, nu avea apă curentă, nici canalizare nici baie...etc... Pe de altă parte, părinții erau singuri, dat fiind faptul că trei dintre frați sunt în străinătate, iar sora mea care este în țară, locuiește cam la 2 km depărtare. Eu am dorit inițial să mi fac doar o baie, pentru a locui cât de cât în condiții civilizate, dar din moment ce am purces la anumite modificări, am fost nevoit oarecum să fac mai multe investitii, deoarece casa este veche și cum v-am spus inițial, era aproape nelocuibilă. Personal, sunt convins de faptul că dacă nu renovam din temelii această casă, astăzi nu era bună decât pentru demolare. În urma investițiilor făcute, doar casa fără terenul aferent, ar valora, cam, echivalentul unui apartament cu două camere, aprox. 30 000 euro, asta am aflat de la un agent imobiliar cu experiență. Eu nu vreau să-mi recuperez toată investiția, aș dori măcar jumătate, dar nici să plec fără nimic, cum vor frații mei, doar pentru că am locuit aici. Pe de altă parte, pe lângă cei aproximativ 20 000 euro pe care i-am investit, am muncit în fiecare vară aproximativ două luni de zile, la început alături de meșterii pe care i-am plătit, iar după finalizrea casei, am făcut gard nou, am reabilitat curtea, terase și am întreținut tot ceea ce ține de gospodărie, vreme de peste 20 de ani de când locuiesc aici, respectiv...vopsit gard, terase, exteriorul casei...etc, toate acestea le-am renovat periodic, pentru a nu se degrada.
Av. Moraru a scris:
Ati facut de bunavoie acele
investitii....