avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate Florentina Prosac

Activitate Florentina Prosac

Buna ziua,
am rugamintea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu urmatoarea situatie: la data de 05.04.2012 am nascut, intrand in concediu de maternitate. am platit contributiile la casa de sanatate pentru primul trimestru, inclusiv cei0.85% pt concedii medicale. Pe perioada in care am fost in concediul de maternitate, nu am mai platit, respectiv, trimestul al doilea. Acum am nevoie de o adeverinta de asigurat si mi se cere dovada achitarii cotizatiilor pentru trimestrul al doilea, timp in care eram in postanatal. Intrebarea mea este: in perioada in care ma aflam in concediul de maternitate, trebuia sa platesc cotizatia catre CASMB? nu ma refer la acea cotizatie de 0.85% pentru a putea beneficia de concediu medical, ci cotizatia pt a fi asigurat. fac precizarea ca sunt pfa.
va multumesc
Răspuns la discuția succesiune
va multumesc pentru raspunsuri;
pt dl. av.Petre: suceava, va multumesc oricum.
Discuție succesiune
buna ziua,
va rog, daca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri
de curand, a decedat bunicul, acesta lasand un testament in favoarea mamei mele. Pentru deschiderea succesiunii, sunt necesare actele de proprietate ale bunicului. Problema este urmatoarea: in urma cu vreo 60 de ani, bunicul a cumparat cu chitanta de mana, casa si terenul in care a trait toata viata, dar pe chitanta au semnat doar vanzatorii si nici nu este datata si nici martori nu exista. El a platit impozit pe teren si pe casa de-a lungul vremii.
Intrebare: este suficienta aceasta chitanta pentru aratarea proprietarului sau trebuie facuta in instanta vreo actiune?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri