avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... casa de asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

casa de asigurari de sanatate

Buna ziua,
am rugamintea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu urmatoarea situatie: la data de 05.04.2012 am nascut, intrand in concediu de maternitate. am platit contributiile la casa de sanatate pentru primul trimestru, inclusiv cei0.85% pt concedii medicale. Pe perioada in care am fost in concediul de maternitate, nu am mai platit, respectiv, trimestul al doilea. Acum am nevoie de o adeverinta de asigurat si mi se cere dovada achitarii cotizatiilor pentru trimestrul al doilea, timp in care eram in postanatal. Intrebarea mea este: in perioada in care ma aflam in concediul de maternitate, trebuia sa platesc cotizatia catre CASMB? nu ma refer la acea cotizatie de 0.85% pentru a putea beneficia de concediu medical, ci cotizatia pt a fi asigurat. fac precizarea ca sunt pfa.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Pfa-ul si maternitatea Tania  D Tania D daca cineva plateste impozit si celelalte taxe ca si pfa si este si angajata cu contract de munca poate primi concediul de lahuzie adica cele 42 de zile din ... (vezi toată discuția)
Concediul medical pentru pfa (ccc) mirabelabruma mirabelabruma buna ziua ,mar interesa sa stiu daca am dreptul la concediul medical cel de 126 zile de dinainte si de dupa nasterea copilului.eu in mai trebuie sa nasc dr.de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate pt.pfa carneanumioara carneanumioara Fiica mea care este PFA poate beneficia de concediu de maternitate platit?Medicul de familie nu stie.Daca poate beneficia, unde depune concediul, la ANAF sau ... (vezi toată discuția)