avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pfa-ul si maternitatea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pfa-ul si maternitatea

daca cineva plateste impozit si celelalte taxe ca si pfa si este si angajata cu contract de munca poate primi concediul de lahuzie adica cele 42 de zile din ambele parti dat fiind faptul ca, plateste cotizatia la cass din doua locuri?
sau primeste numai de unde are contractul de munca
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:17, 14 August 2009
Va primi dintr-un singur loc si o singura data.
concediul de maternitate (pre si postnatal) se plateste de la toate unitatile in care asiguratul a platit contributie pt concedii si indemnizatii de 0.85%

Daca pe PFA ati avut contract de asigurare si pt concedii si indemnizatii, alaturi de cel de asigurare la sanatate, atunci se poate plati si de aici, de catrea CAS.

Stagiul de cotizare pentru conc. si indemn. necesar pentru plaat unui conecdiu medical este de 1 luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help.... ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca sunt pfa si am si cim, in perioada cat am concediu pre si postnatal mai pot emite factura pe PFA ( cim-ul va si ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la concediul de maternitate in timpul somajului si inlocuirea acestuia cu un alt concediu medical pussicata pussicata Buna ziua! Va mai rog sa ma mai ajutati intr-o problema: sunt in somaj iar cand acesta se termina voi intra in concediu crestere copil. Somajul se va termina ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului prenatal&postmanal bebitza25 bebitza25 Buna ziua, Am o rugaminte,daca puteti sa-mi explicati cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal si daca reprezinta tot 126 de zile ... (vezi toată discuția)