Buna ziua,
Am o rugaminte,daca puteti sa-mi explicati cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal si daca reprezinta tot 126 de zile calendaristice.
Daca legea a ramas la fel, cu 85% din media venitului brut pe ultimele 6 luni, putem include si contractul de comision inregistrat pe PFA, inafara de ce exista pe cartea de munca?
Multumesc frumos !
Venitul brut sau net?
Cand vafi timpul sa intru in prenatal , cine va trebui sa se ocupe de toate formalitatile, angajatorul?
Cum ma asigur ca imi vor fi luate in calcul toate veniturile si calculate corect?
Va multumesc mult!
in ceea pe priveste indemnizatia pt concediul medical cod 08 - sarcina si lahuzie (prenatal si postnatal) se plateste cu 85% din media veniturilor brute obtinute in ultimile 6 luni.
Aceasta se plateste de catre angajator.
In cazul in care aveti contract de munca la mai muti angajatori acestia vor calcula independant indemnizatia pe bana copiilor ale concediilor medicale.
Nu sunt sigur daca in calitate de PFA depuneti declaratia de 0,85% la casa de sanantate .
Avand in vedere ca indemnizatia se suporta din acest fond este absolut obligatoriu ca PFA sa fi calculat si platit contributie la fondul de 0,85%
buna ziua. am si eu o nelamurire in privinta calculului concediului postnatal.eu lucrez in afara de norma intreaga la alta firma cu norma partiala. 2 ore. la calculul indemnizatiei postnatale se vor lua in calcul si veniturile din norma partiala?eu cred ca da, o data ce si acolo mi s-au retinut toate contributiile-sanatate, cas, somaj, cci (a platit angajatorul pt mine).eu am salariul:1300 de lei(norma intreaga)si 300 lei(partial)(acestea sunt bruturi),eu zic ca s-ar calcula 0.85 la venitul meu brut de 1600 de lei , nu?
sau gresesc?
alta nelamurire este : ce mi se mai retine in timpul concediului post natal din acesti 0.85 ?(timp de 2 ani)?