buna ziua,
va rog, daca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri
de curand, a decedat bunicul, acesta lasand un testament in favoarea mamei mele. Pentru deschiderea succesiunii, sunt necesare actele de proprietate ale bunicului. Problema este urmatoarea: in urma cu vreo 60 de ani, bunicul a cumparat cu chitanta de mana, casa si terenul in care a trait toata viata, dar pe chitanta au semnat doar vanzatorii si nici nu este datata si nici martori nu exista. El a platit impozit pe teren si pe casa de-a lungul vremii.
Intrebare: este suficienta aceasta chitanta pentru aratarea proprietarului sau trebuie facuta in instanta vreo actiune?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
trebuie facuta in instanta actiune de uzucapiune si accesiune imobiliara..vedeti ca nu orice avocat se pricepe la astfel de actiuni care sunt destul de complexe si de durata..verificati-va mesageria privata
Bunicul a fost intabulat? In cazul dvs. intervine uzucapiunea care presupune dobandirea proprietatii, prin posedarea neintrerupta a bunului intr-un anume timp stabilit de lege. Prin uzucapiune se poate dobandi orice bun imobil aflat in circuitul civil
Partaj
wolfmistery
Buna ziua ...as dori sa aflu si eu numarul si numele legii care te pune in posesia unui imobil dupa 30 de ani de locuire in respectivul imobil.....v-as ruga ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune
shoru
se mai poate intenta un proces de uzucapiune ? cineva mi-a spus ca de vreo 2 ani nu se mai poate decat proces de intabulare ...
Pe scurt : am un teren ... (vezi toată discuția)