Am aflat ca a fost publicata o ordonanţă de urgenta (nr 64/2010) prin care, pe baza dovezi ca s-au plătit taxele fiscale pentru o clădire construita fără autorizaţie pana în 2001, clădirea poate fi intabulată şi inclusă în registrul cadastral si se obţine titlul de proprietate asupra imobilului fără acţiuni judecătoresti suplimentare.
Eu deţin fără titlu de proprietate (am doar certificat de moştenitor dar nici bunicul nu a avut titlu de proprietate) un teren pe care este construita din 1957 casa în care locuiesc.
In prezent am deschis un proces pentru obţinerea titlului de proprietate asupra terenului si al casei invocând uzucapiunea de 30 de ani.
Întrebarea mea este dacă prin aceasta ordonanţă obţin titlul de proprietate asupra casei, acest drept de proprietate se transfera şi asupra terenului?
In acest caz ar mai fi necesar acţiunea de uzucapiune?
Va mulţumesc anticipat pentru timpul acordat citirii mesajului meu şi eventual pentru răspunsurile dumneavoastră!:)
OG-ul despre care faceti vb se refera strict la constructii nu si la terenul pe care este edificata constructia.
Prin urmare mergeti in continuare pe instanta cu actiunea privind uzucapiunea.
Legat de acesta tematica, o pura coincidenta, am formulat astfel solicitarea catre Primarul comunei:
solicit eliberarea unui certificat prin care se atesta ca anexa 6 este inregistrata in registrul agricol si in evidentele fiscale conform Ordonantei de urgenta nr. 64/2010 privind modificarea si completarea Legii cadastrului si publicitatii imobiliare nr.7/1996, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 451 din 2.07.2010, in scopul intabularii constructiei edificate pana in 2001, fara autorizatie de construire, in vederea introducerii acesteia in circuitul juridic civil prin inscrierea in cartea funciara.
Codul civil:
Dobândirea unor drepturi reale fără înscriere Art.887 – (1) Drepturile reale se dobândesc fără înscriere în cartea funciară când provin din moştenire, accesiune naturală, vânzare silită, expropriere pentru cauză de utilitate publică, precum şi în alte cazuri expres prevăzute de lege.
(2) Cu toate acestea, în cazul vânzării silite, dacă urmărirea imobilului nu a fost în prealabil notată în cartea funciară, drepturile reale astfel dobândite nu vor putea fi opuse terţilor dobânditori de bună-credinţă.
(3) În cazurile prevăzute la alin.(1), titularul drepturilor astfel dobândite nu va putea însă dispune de ele prin cartea funciară decât după ce s-a făcut înscrierea.
Dovada proprietatii
dienusa
va rog mult sa-mi spuneti daca TP face dovada proprietatii?sunt intr-un proces in care se incearca contrariu...chiar judecatoarea m-a intrebat daca am CF pe un ... (vezi toată discuția)