avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cum obtin acte pentru o casa deja construita acum mai ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cum obtin acte pentru o casa deja construita acum mai bine de 10 ani?

va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca puteti....am construit o casa in 2001 fara autorizatie de constructie....am dori sa intram in legalitate insa nu avem niciun ajutor din partea nimanui.La primarie ne trimit de la o usa la alta....suntem disperati.....avem certificat de urbanism cadastru platim impozit,am bagat toate utilitatile.Mentionez ca nu doresc obtinerea actelor pentru a vinde imobilul ci pentru a ne extinde in sus.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 14:55, 11 Aprilie 2012
Trebuie sa deschideti un proces de accesiune imobiliara in contradictoriu cu fostul proprietar al terenului ori cu primaria. Solicitati sa se constate dreptul dvs. de proprietate asupra constructiei ridicata pe terenul proprietatea dvs. Se vor administra probe cu inscrisuri, martori si expertiza . Se timbreaza la valoarea imobilului .
În Monitorul Oficial al României Partea I nr. 451 din 2.07.2010 s-a publicat Ordonanţa de Urgenţă nr. 64/2010 privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi publicităţii imobiliare nr. 7/1996. Cu titlu de noutate legislativă, ordonanţa de urgenţă promovată de Guvernul României crează premisele întabulării în cartea funciară a construcţiilor edificate până în anul 2001 fără autorizaţie de construire, în vederea introducerii acestora în circuitul juridic civil.

Astfel, proprietarii ce se află într-o asemenea situaţie vor putea solicita oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară înscrierea în cartea funciară a acestor imobile în baza unui certificat emis de autorităţile publice locate (primari) prin care se atestă că imobilul este înregistrat în registrul agricol precum şi în evidenţele fiscale. Prin această reglementare proprietarii unor imobile edificate anterior anului 2001 vor putea dovedi dreptul de proprietate asupra construcţiilor edificate fără a mai promova acţiuni în instanţele de judecată.
Daca va inscrieti in conditiile de mai sus, efectuati documentatia cadastrala de notare a constructiilor existente p teren.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare locuinta ContSters269846 ContSters269846 poti si cum sa intabulezi locuinta fara autorizatie de constructie ,construite pina in 1991,fara schita si alte documente doar cu certificat de autentificare (vezi toată discuția)
Intabulare fara autorizatie de constructie albastrik albastrik Exista o lege care zice ca dupa 5 ani de la constructie poti face intabularea fara autorizatie ? (vezi toată discuția)
Poate fi folosita oug nr 64/2010 si la dobandirea titlului de proprietate? coyotu27 coyotu27 Buna seara, Am aflat ca a fost publicata o ordonanţă de urgenta (nr 64/2010) prin care, pe baza dovezi ca s-au plătit taxele fiscale pentru o clădire ... (vezi toată discuția)