avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate amelia20100

Activitate amelia20100

Răspuns la discuția concediu de maternitate
multumesc
Buna ziua,

As dori sa stiu daca imi poate fi platit concediul de maternitate in urmatoarea situatie:sunt insarcinata in 38saptamani si am teminat pe 1septembrie concediul de crestere copil la primul copil.Am inteles ca CC1 considerat stagiu de cotizare si m-as incadra.In perioada 1septembrie -pana in prezent nu am fost angajata.Medicul de familie mi-a eliberat deja concediul de maternitate insa Casa de asigurari nu vor sa mi-l primeasca cu explicatia ca in perioada 1sept.-prezent trebuia sa fiu angajata undeva.
Pe toata durata Cc1 am fost asigurata si stiu ca femeile gravide sau lauze care au incetat plata contributiei de asigurari sociale, dar care nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat beneficiaza.
"ART. 23 (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.
#M9
(2) De aceleaşi drepturi beneficiază şi femeile care nu se mai află, din motive neimputabile lor, în una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1), dacă nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calităţii de asigurat. Faptul că pierderea calităţii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei în cauză se dovedeşte cu acte oficiale eliberate de către angajatori sau asimilaţii acestora, iar indemnizaţia se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie."

Multumesc!
Răspuns la discuția calcul indemnizatie
multumesc pt raspuns.
Răspuns la discuția calcul indemnizatie
venitul meu net a fost de 1250lei si presupun ca voi lua mai mult de600lei indemnizatie.
Răspuns la discuția calcul indemnizatie
da firma fiind in insolventa m-a preluat casa de asigurari de sanatate si pana in octombrie cand voi naste ei imi vor plati concediile medicale.intrebarea mea este cum se va face calculul indemnizatiei : dupa ultimele 12luni lucrate sau 12iluni nainte de nastere?
buna ziua, as dori sa stiu cum se face calculul indemnizatiei de crestere copil tinand cont ca eu ultimile 4luni de sarcina am fost preluata de casa de asigurari deoarece firma la care am lucrat a intrat in insolventa.
Răspuns la discuția concediu medical
da am completat-o si i-am trimis si o copie dupa extrasul de cont
Răspuns la discuția concediu medical
da l-am depus pe data de26iunie,l-am trimis prin curier pt. ca trebuie sa il depun la bucuresti am si confirmarea de primire.mi-a zis ca e bagat spre plata cu data de 15iulie dar nu am primit nimic.
Răspuns la discuția concediu medical
eu mi-am depus concediul pe luna iunie la casa de asigurari si inca nu mi-a fost platit?
buna ziua.stiti cumva in ce perioada se platesc concediile medicale de catre casa de asigurari?