avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie

buna ziua, as dori sa stiu cum se face calculul indemnizatiei de crestere copil tinand cont ca eu ultimile 4luni de sarcina am fost preluata de casa de asigurari deoarece firma la care am lucrat a intrat in insolventa.
Cel mai recent răspuns: amelia20100 , utilizator 15:05, 30 Iulie 2012
despre ce casa de asigurari vorbiti aici? Cumva casa de asigurari de sanatate? Daca raspunsul este DA,atunci sa stiti ca casa de asigurari nu are nici o legatura cu indemnizatia crestere copil.
Daca firma la care ati lucrat a intrat in isolventa,dvs ati intrat in somaj?

Trebuie sa aveti 12 luni venituri supuse impozitului.
Din cate inteleg eu, in acest moment dvs sunteti somer indemnizat. Daca asa este. Veti beneficia de somaj pana veti naste, certificatele de concediu medical le veti prezenta la somaj si de acolo veti intra in concediu de crestere si ingrijire copil. Sumele lunare nete incasate se vor aduna, se vor imparti la 12. Rezultatul va fi inmultit cu 75%. Aceasta este suma pe care dvs o veti incasa. Daca va fi mai mica de 600 lei veti primi 600 lei. Daca suma va fi mai mare, atunci veti primi exact respectiva suma de bani + 200 lei alocatie copil.

nikol.ilea a scris:

Din cate inteleg eu, in acest moment dvs sunteti somer indemnizat. Daca asa este. Veti beneficia de somaj pana veti naste

Nu se stie daca este somera indemnizata. Nu ne-a dat aceasta informatie. Poate ca nici nu a avut 12 luni venituri in ultimele 24 luni ptr a beneficia de ajutor somaj,si poate ca a fost sub 12 luni,iar in acest timp,firma a intrat in isolventa nemaiputand implini stagiul complet de munca ptr a beneficia de somaj.
nikol.ilea a scris:

Din cate inteleg eu, in acest moment dvs sunteti somer indemnizat. Daca asa este. Veti beneficia de somaj pana veti naste, certificatele de concediu medical le veti prezenta la somaj si de acolo veti intra in concediu de crestere si ingrijire copil. Sumele lunare nete incasate se vor aduna, se vor imparti la 12. Rezultatul va fi inmultit cu 75%. Aceasta este suma pe care dvs o veti incasa. Daca va fi mai mica de 600 lei veti primi 600 lei. Daca suma va fi mai mare, atunci veti primi exact respectiva suma de bani + 200 lei alocatie copil.

Acum o sa vedem ce informatii mai adauga amelia20100
1. Daca firma a intrat in insolventa inseamna ca ati intrat in concediu de maternitate si plata certificatelor medicale s-a facut de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

2. In calculul indemnizatiei pentru CCC intra si valoarea neta a indemjnizatiei pentru concediul de maternitate.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Christiana30 Christiana30 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Ma aflu in concediu crestere copil si am ales initial varianta de indemnizatie pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de crestere el copilului? loredanarusnac loredanarusnac Buna ziua. Am si eu mai multe nelamuriri si sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Sunt insarcinata in saptamana 33,data nasterii ar fi maxim 20 ianuarie,dar ... (vezi toată discuția)