Buna ziua. Am si eu mai multe nelamuriri si sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Sunt insarcinata in saptamana 33,data nasterii ar fi maxim 20 ianuarie,dar se poate sa vina si mai repede bebelusul,din cauza unor probleme medicale.
Intrebarea mea este:cum se calculeaza indemnizatia in cadrul concediului de crestere al copilului in cazul in care optez pentru varianta de 2 ani a concediului,avand in vedere urmatoarele:
-sunt angajata la firma la care lucrez in prezent din data de 17 iunie 2013 cu un salariu net de 1000 ron,din data de 2 decembrie am intrat in concediul prenatal;
-din data de 31 ianuarie 2013 pana pe data de 16 iunie 2013 am fost in somaj si am beneficiat de un somaj in valoare de 460 lei net;
-din data de 1 iulie 2012 si pana pe 30 ianuarie 2013 am fost angajata la o alta firma unde am avut salariul 2000 lei net pana in decembrie 2012 inclusiv,iar pe luna ianuarie 2013 am avut un venit net de 3500 de lei.
Mai vreau sa stiu daca la cele 12 luni (care se iau in considerare pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului) anterioare depunerii cererii pentru indemnizatia de crestere copil sunt incluse si lunile in care se beneficiaza de concediu de maternitate(prenatal si postnatal) sau se refera la perioada lucrata efectiv de catre mama?
1. Pentru calcularea indemnizatiei pentru CCC sunt avute in vedere veniturile nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
2. Daca veti naste in ianuarie 2014 cele 12 luni sunt februarie 2013 - ianuarie 2014.
3. Veniturile din aceste 12 luni sunt formate din venituri din indemnizatia de somaj, venituri din salariu, venituri din indemnizatia pentru eventuale concedii medicale, venituri din indemnizatia pentru concediu de maternitate.
4. Deoarece veti opta pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni dar nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.