avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul medical si contributiile
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul medical si contributiile

Buna ziua,
in decembrie 2012 si ianuarie 2013, am fost in concediu medical. Momentan ma pregatesc de concediu prenatal. Problema este ca la Agentia de somaj nu apar cu contributie pe luna ianuarie. Imi este sa nu am probleme si cu asig. de sanatate pentru luna ianuarie, eu nascand in decembrie 2013, imi este necesara acesta la luna, pentru a le avea pe cele 12 inainte de indemnizatie. Ce pot face? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:59, 30 Septembrie 2013
1. Perioada de concedii medicale nu este perioada de asigurare la somaj asa ca nu aveti cum sa apareti ci contributie la somaj in luna ianuarie.

2. In perioada de concediu medical (inclusiv concediul de maternitate) sunteti asigurata la sanatate si pensie.

3. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

4. Asadar luna ianuarie 2013 (in care atyi fost in conecdiu medical) este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil!!! cam_anca cam_anca buna ziua lucrez in campul muncii din decembrie 2007 momentan sunt angajata in invatamant ca si suplinitor calificat pe perioada determinata in data de 31 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ionutalex86 ionutalex86 Buna ziua si imi cer scuze daca deranjez! Sotia mea munceste in functia de bucatar la un hotel din Bucuresti din luna decembrie 2013 (cu acte in regula). Ea ... (vezi toată discuția)