Intre timp am gasit Normele de aplicare ale Ordonantei 111/2010, dar exista 2 articole referitare la acest subiect, care dupa parerea mea se contrazic reciproc!
Art.8 - (1) În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului sau, după caz, a, stimulentului de inserție, până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an sau 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copiilor cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii […], optează, pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevăzute la art. 2 alin.(1), respectiv art. 7 din ordonanța de urgență. […].
(2) În situația prevăzută la alin. (1) se acordă indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în cuantumul primit anterior, după cum urmează:
a) nu mai mult de 3.400 lei în cazul în carea persoana optează pentru concediu și indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a);
b) nu mai mult de 1200 lei, în cazul în carea persoana optează pentru concediu și indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. b).
Art. 21 alin (6) În situaţia în care cele 12 luni anterioare datei naşterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) în care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului este de 600 lei.
Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este baza de calcul pt CIC(2) in cazul unui al doilea copil nascut in intervalul CIC(1) aferent primului copil, dupa noua OUG?
Multumesc.
Multumesc inca o data pt tot
Aha, am inteles. O singura rugaminte mai am, si va multumesc pentru amabilitatea acordata : la un venit brut de 1000 lei la soc Y care ar fi cuantumul indeminizatiei de CMat? (exact cazul de sus, baza de calcul fiind doar o luna lucrata)
PS Nu, nu colegii dvs. de aici m-au indus in eroare :) , ci am avut unele discutii cu persoane care poate nu au fost f avizate in acest sens.
Inca o data mii de multumiri !
Ba da, am inteles f bine de prima data, ati fost foarte la obiect ... dar acesta era un caz putin altfel.
Si pt ca din alte discutii, mi s-a spus ca in aceasta situatie CMat pt al doilea loc de mca se calculeaza astfel : (venitul brut in luna lucrata la soc Y + ultimele 5 venituri pe lunile precedente lucrate la instit X) /6 * 85%
Multumesc mult
Da, si va multumesc inca o data.
Nu am deschis alt subiect, pt ca se refera tot la CMat la al doilea loc de munca.
O persoana are un loc de munca de 10 ani la institutia X, se angajeaja in paralel la un al doilea loc de munca la societatea Y si dupa o luna lucrata aici intra in concediu de maternitate. In cazul acesta, care este baza de calcul a CM pentru al doilea loc de munca soc Y (unde are doar o luna lucrata)? Idem ca si in cazul precedent?
Daca credeti, o sa postez la un alt subiect, dar titlul se potriveste si in acesta situatie.
Ok, multumesc pentru raspuns.
Dar daca situatia ar fi alta, daca eliminam CIC1 din ecuatie, adica daca o persoana are un loc de munca, se angajeaja in paralel la un al doilea loc de munca si dupa o luna lucrata aici intra in concediu de maternitate. In cazul acesta, care este baza de calcul a CM pentru al doilea loc de munca?
Stiu ca CMat se poate lua de la ambele locuri de munca; dar stiu ca baza de calcul o reprezinta media veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni. La principalul loc de munca, e clar cum se calcleaza, (ultimele 5 CIC + sal brut pe luna lucrata)/6 * 85%; dar la al doilea loc de munca, unde exista doar salariul pe o singura luna (dupa intoarcerea din CIC 1), nu se calculeaza tot o medie a veniturilor???
Scuze, poate eu nu inteleg, dar asa mi s-ar parea logic. Multumesc pentru ajutor.
Am inteles. Credeam ca se reintrageste venitul obtinut pe ultimele 6 luni, ultima luna fiind salariul iar pentru celelalte 5 se adauga zero (pentru ca CIC nu se poate lua in calcul la ambele concedii de maternitate, ar fi o dublare).
Multumesc mult.
Deci baza este salariul pe luna lucrata care se imparte la 6 si se aplica 85%? Multumesc.