avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Baza calcul CIC 2011
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Baza calcul CIC 2011

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este baza de calcul pt CIC(2) in cazul unui al doilea copil nascut in intervalul CIC(1) aferent primului copil, dupa noua OUG?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
Carla Georgescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carla Georgescu , utilizator 19:46, 5 Ianuarie 2011
Intre timp am gasit Normele de aplicare ale Ordonantei 111/2010, dar exista 2 articole referitare la acest subiect, care dupa parerea mea se contrazic reciproc!

Art.8 - (1) În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului sau, după caz, a, stimulentului de inserție, până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an sau 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copiilor cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii […], optează, pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevăzute la art. 2 alin.(1), respectiv art. 7 din ordonanța de urgență. […].
(2) În situația prevăzută la alin. (1) se acordă indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în cuantumul primit anterior, după cum urmează:
a) nu mai mult de 3.400 lei în cazul în carea persoana optează pentru concediu și indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a);
b) nu mai mult de 1200 lei, în cazul în carea persoana optează pentru concediu și indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. b).

Art. 21 alin (6) În situaţia în care cele 12 luni anterioare datei naşterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) în care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului este de 600 lei.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

valoarea indemnizatiei pentru al doilea copil nascut in perioada concediului de crestere copil argentina78 argentina78 buna ziua, ...o intrebare ..daca in perioada de crestere copil pana la doi ani pe legea veche, ,se naste al doilea copil,care este nivelul indemnizatiei care o ... (vezi toată discuția)
Ccc gemeni Malex_ Malex_ Buna ziua! Am o nelamurire la care sper sa ma luminati dvs: Fiica mea sta sa nasca gemeni,este in CCC pt fiul ei de 1 an si 8 luni; -poate lua CCC ea pt unul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului bimola bimola buna seara , in momentul de fata sunt in concediu de crestere a copilului , am nascut in decembrie 2010 si beneficiez de suma maxima acordata pentru concediu ... (vezi toată discuția)